Деца и куче. Снимка: И.И. Семейство с две малки деца и

...
Деца и куче. Снимка: И.И.
Семейство с две малки деца и
Коментари Харесай

Заради куче: Заплашиха с отвертка семейство с две деца в плевенски парк

Деца и куче. Снимка: И.И.

Семейство с две дребни деца и куче са били подложени на вербална експанзия в Плевен. За този случай пред Искра.бг споделиха самите пострадали. За тяхна сигурност няма да загатваме имена им.

Случката се е разиграла през вчерашния ден, когато фамилията са решили да се поразходят в парк “Кайлъка “ в града. По думите им те са били с двете си дребни момиченца – на 3 и 8 години , бабата и тяхното куче – 7-месечна немска овчарка . Родителите споделиха пред Искра.бг :

„ Паркирахме автомобила си на паркинга, който е до езерото с лодките, и тръгнахме в посока парка. Наближихме заведението „ Рататуй “ и при прекосяване около него, оттова се спусна друго куче към брачна половинка и децата ми. Мъжът ми от своя страна дръпна едното дете и кучето ни, като викна към спускащото се, при което кучето още веднъж се прибра на територията на ресторанта. “

„ Веднага по-късно излезе момче – Людмил Калоянов, който се затича към мъжа ми, детето и кучето ни. Той крещеше: „ Защо ми гониш кучето? “. Мъжът ми му отвърна стъписан и усмихнат: „ Как за какво го пъдя, тъй като се спуска към нас! “ Аз, като майка, попитах: „ Добре! Щом, като е твое, по закон би трябвало да има мотив? “ Той отвърна: „ А то не е мое, то е улично! “ , посочи жалбоподателката.

Документ. Снимка: И.И.

Потърпевшите споделят, че до самото заведение има и оградена част, която не е обезопасена и прилича кучкарник . Те ни предоставиха снимков и видео материал. По думите им в това заграждение живее голямо куче . Те ще подадат тъжба към кмета на Община Плевен и Регионална инспекция за опазване на околната среда, по тази причина дали е законно да е оградено това пространство.

Разказът им не свършва дотук. Те настояват, че разговаряйки с въпросния Людмил от заведението са излезли още двама души – притежателите на ресторанта – Андриян Маринов и Веселка Фичева . Мъжът е държал в ръката си дълга отвертка , при което е почнал да насочва обиди и закани към бащата в наличието на децата му. Хората настояват, че той е споделил:

„ Защо сте пристигнали с това куче тука! Искаш ли да ти забия тая отвертка в главата, бе злощастник! “

При протичащото се по-голямото дете е изпаднало в прочувствен стрес и е почнало да плаче, при което и 3-годишното също се е разстроило и е почнало също да реве. По време на грозните подиуми са били очевидци десетки жители, без да се намесят. Само един от тях пази фамилията, за което те са му доста признателни, че се е застъпил за тях в подобен миг.

Потърпевшите са съумели да подадат сигнал и до тел. 112. До минути на място е дошъл полицейски екип , който е разпитал двете страни със комплициран видеорегистратор, който е записал всичко. По думите им Адриян Маринов е траял със заканите и арогантното си държание и пред полицейските чиновници. Собственикът на заведението дори е забил отвертката в един пън до подалите сигнал.

Хората се запитаха : „ Защо този нападателен мъж не беше арестуван незабавно при тези дейности пред дребни деца? “

„ Аз като майка на две деца желая да попитам: Как тъкмо страната ни ще бъде опазена от такива човеци, който се усещат безнаказано и в наличие на служители на реда си разрешават да наскърбяват едно българско семейство с деца – моето семейство? “ , акцентира дамата.

Можете да чуете изявлението с пострадалите в звуковия файл:

https://www.iskra.bg/wp-content/uploads/2023/08/359-88-405-2345_20230803142859.mp3

След случката фамилията е било извикано в ОДМВР-Плевен, при което отново е било разпитано и им е било казано, че има докладна за случилото се и ще уведомят Прокуратурата . От редакцията на медията се свързахме с плевенската полиция, които ни потвърдиха, че при тях има постъпила информация за този случай. Оттам прецизираха, че автопатрул е посетил мястото и по случая следва инспекция . Потърпевшите ни споделиха, че през днешния ден са подали тъжба до Прокуратурата.

Документ. Снимка: И.И.

По този мотив потърсихме и притежателите на въпросното заведение – Андриян Маринов и Веселка Фичева , за разяснява по случая. Веселка Фичева ни сподели:

„ Заплахите са от тяхна страна. От записите на камерите ни се вижда всичко – по какъв начин мъж с куче го насъсква против едно малко бездомно кученце, което храним. Вчера до момента в който бях в заведението видях, че някакъв господин с немска овчарка с мотив, две дребни деца, с стара и по-млада жена, насъсква своето куче против бездомното. Тогава един от сервитьорите излезе и го попита: „ Какво правиш? Това куче нито хапе, нито нищо. “, след което потегли разногласието. Не съм била до тях, с цел да знам кой какво е споделил. Клиенти, които са били там, споделиха, че обидите са били към брачна половинка ми. “

„ Въпросният господин извика служителя на реда. Той се обръщаше към униформените с дребни имена, съгласно мен ги познаваше. Не спря да наскърбява брачна половинка ми пред тях. Полицаите желаеха да потушат всичко, само че господинът очевидно не го интересуваше. Съпругата му, двете дребни дечица, старата жена и кучето си потеглиха. За мен това беше цялостна провокация, тъй като откакто изпрати дамата и децата, той пристигна с различен човек, който пък познаваше брачният партньор ми, с цел да се саморазправят физически с нас. За мен този човек е нападателен и се опасяваме да не пострадаме физически “ , уточни собственичката на заведението . Тя твърди:

„ Към 23:30 часа същият мъж ни звъня от непознат номер, с цел да ни заплашва. Това се случи след случката и откакто служителите на реда написаха протокол. По телефона той насочи закани към брачна половинка ми. Чух диалога, тъй като беше на високоговорител. Думите му бяха: „ До няколко дни ще схванеш кой съм, ще видиш какво ще ти се случи, ще кача тебе и фамилията ти, ще взривя всичко “. Днес отидохме да подадем тъжба до Прокуратурата. Двамата служители на реда също са очевидци на това, което се случи. Голяма част от клиентите ни споделиха, че ще свидетелстват за случая. “

От заведението споделиха пред медията ни, че разполагат със снимков и видео материал , който ще бъде възложен на способените органи.

От Искра.бг се надяваме институции да подхващат нужните дейности за разрешаване на проблема.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР