Деца до 12-годишна възраст, пристигащи от зелена и от оранжева

...
Деца до 12-годишна възраст, пристигащи от зелена и от оранжева
Коментари Харесай

Деца до 12 години, пристигащи от зелена и оранжева зона, ще влизат в България без документи за COVID-19

Деца до 12-годишна възраст, идващи от зелена и от оранжева зона, се позволяват на територията на България, без да е належащо да показват документи за COVID-19. Това подрежда министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров със своя заповед.

Съгласно заповедта от през днешния ден, 16 юли, в часовия период от 08.00 до 20.00 ч. се позволява влизането в Република България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци ".

Актуализиран е и описът на страните по цветови зони и на страните , за които е налице информация за открита забележителна отрицателна смяна в епидемиологичната обстановка. В „ алена зона " към този момент попадат и Република Кипър, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, Кралство Испания, Фиджи и Емирство Кувейт.

Пристигащите от Русия и Португалия се позволяват на територията на страната при показване на годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за проучване или подобен на него документ, показващи негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизането в страната PCR проучване, считано от датата на пробонабиране, вписана в документа.

Пристигащите от тези страни български жители и лица със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на България и членовете на техните фамилии, които не показват подобен документ, се слагат под 10-дневна карантина. Директорът на съответната районна здравна ревизия може да анулира карантината при даване по е-поща на документ, показващ негативен резултат от извършен до 24 часа от влизането в страната PCR тест.

Заповедта влиза в действие от 19 юли, понеделник,

С цялостния текст на Заповед № РД-01- /16.07.2021 година можете да се запознаете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР