ДЕТРОЙТ (AP) — Продажбите на нови автомобили в САЩ нараснаха

...
ДЕТРОЙТ (AP) — Продажбите на нови автомобили в САЩ нараснаха
Коментари Харесай

Продажбите на автомобили в САЩ през първото тримесечие нараснаха с близо 5% въпреки високите лихвени проценти, но ръстът на електромобилите се забавя още повече

ДЕТРОЙТ (AP) — Продажбите на нови коли в Съединени американски щати набъбнаха с близо 5% от януари до март, защото купувачите останаха в на пазара макар високите лихви. Но растежът на продажбите на електрически транспортни средства се забави през първите три месеца на годината, като главните купувачи се тормозят от ограничавания обсег и неналичието на зарядни станции.

Автомобилните производители, множеството от които регистрираха продажби в Съединени американски щати във вторник, продадоха близо 3,8 милиона транспортни средства през първото тримесечие по отношение на година по-рано, за годишен ритъм от 15,4 милиона продажби.

С инвентара на партидите на дилърите, възходящ към равнищата отпреди пандемията, автомобилните компании бяха принудени да понижат цените. J.D. Power сподели, че междинната продажна цена през март е била $44 186, което е с 3,6% по-малко от преди година и е най-големият регистриран спад за месец март.

Компанията сподели, че отстъпките на производителите на коли през март са били с две трети по-високи от преди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР