В залеза на ерата на мускулестите коли, търсенето на новия V-8 Ford Mustang с 486 конски сили е бурно

...
ДЕТРОЙТ (AP) — Новите версии на мускулестия автомобил Mustang ще
Коментари Харесай

ДЕТРОЙТ (AP) — Новите версии на мускулестия автомобил Mustang ще започнат да се доставят следващата седмица и повече от две трети от поръчките включват големия 5-литров V-8 двигател, каза Форд в петък.

Търсенето на ревящи двигатели остава силно в ерата, когато производителите на автомобили в Детройт започват постепенно да премахват ръмжащите газови горелки и прехода към електрически превозни средства, за да отговарят на строгите правителствени изисквания за емисии и икономия на гориво.

Има около 13 000 поръчки в САЩ за 2024 Mustangs, казват от Ford, които също могат да бъдат оборудвани с четирицилиндров двигател с турбокомпресор. От тези поръчки 67% имат V-8, а повече от една четвърт от хората, които търсят Mustang, искат шестстепенна ръчна скоростна кутия, казва говорителят Майк Левин.

Но мускулестите коли, поне нови такива, са на път да излязат.

General Motors обяви през март, че ще спре производството на Chevrolet Camaro в началото на следващата година като модел за 2024 г. Компанията не би изключила замяна на Camaro на бъдеща дата.

Stellantis, бивш Fiat Chrysler, ще спре да произвежда газови версии на Dodge Challenger и Charger мускулните коли до края на тази година. Но компанията има планове да пусне задвижван от батерии заряден автомобил някъде през 2024 г.

Левин не каза дали тази версия на Mustang ще бъде последният мускулен автомобил на компанията, задвижван с газ. „Това предстои да видим“, каза той.

В бъдеще може да има и електрически спортен автомобил Mustang. Електрическите автомобили, с мигновен въртящ момент и нисък център на тежестта, често са по-бързи и се справят по-добре от превозните средства с вътрешно горене.

Хората избират V-8 Mustang с превключване на предавките отчасти защото те може да са последните от ерата на газовите мускулни автомобили, каза анализаторът на Guidehouse Insights eMobility Сам Абуелсамид.

„Най-закоравелите фенове ще излязат и ще грабнат един от тези, защото не знаете кога ще свърши,” каза той.

Когато се появи нов Mustang, степента на поръчка на V-8 почти винаги е по-висока от тази на другите налични двигатели, както и търсенето на ръчни трансмисии, защото пламенно Феновете на Mustang често са първите, които поръчват, каза Абуелсамид.

„Склонни сме да виждаме повече търсене от страна на ентусиастите за V-8, когато бъде представен изцяло нов Mustang,“ Джим Оуенс, бранд мениджър на Mustang, се казва в подготвено изявление.

Новият Mustang, който е на същите основи като настоящата версия, се произвежда във фабрика във Флат Рок, Мичиган, южно от Детройт. Повечето от V-8 двигателите ще произвеждат 486 конски сили, но версията на Dark Horse предлага 500.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР