Детройт — Една от най-големите причини, които хората цитират, когато

...
Детройт — Една от най-големите причини, които хората цитират, когато
Коментари Харесай

Решение на един производител на автомобили за изтощаване на батерията на EV при пътуване? Генератор

Детройт — Една от най-големите аргументи, които хората цитират, когато споделят, че няма да си купят електрическо транспортно средство, е „ безпокойството за пробега “: страхът да не останеш без ток по пътя, без да има къде да презаредиш. Марката Ram на Stellantis може да има отговор за това, изключително за хора, които се нуждаят от камион, с цел да теглят или теглят неща. Нарича се Ramcharger, пикап, който може да измине 145 благи на електричество, с 3,6-литров V6 мотор, задвижван с газ, обвързван с генератор, който може да зарежда батерията, до момента в който камионът се движи.

Продажби на електрически транспортни средства растежът стартира да се забавя, което кара производителите на коли да премислят големите вложения в историческия преход от вътрешно горене към електрически задвижвания. Проучванията демонстрират, че аргументите са цената, както и лимитираният обсег и прекомерно дребното зарядни станции, за разлика от бензиностанциите, които съвсем постоянно са наоколо.

„ Има толкоз доста преимущества на електрическото транспортно средство с акумулатори, само че има някои неща, които забавят хората “, споделя Тим Кунискис, основен изпълнителен шеф на марката Ram. С Ramcharger Кунискис споделя, че може да каже на клиентите, че " не е нужно да се притеснявате за това с това. "

ново авансово договорно съглашение с United Auto Workers споделя, че Stellantis възнамерява да употребява същата система за зареждане в дребния SUV Jeep Wrangler през 2028 година и в огромните SUV Jeep Wagoneer и Grand Wagoneer през 2025 година

Ramcharger, който би трябвало да бъде в шоурумите към края на идната година, употребява 663 конски сили, с цел да форсира от нула до 60 благи в час за 4,4 секунди, споделя компанията. И когато батерията е изцяло заредена и 27-галонният бензинов контейнер на генератора е цялостен, той може да измине до 690 благи. Камионът също може да тегли ремарке с тегло до 14 000 паунда, повече от сегашния пикап Ram с V8 мотор.

Батерията също може да се зарежда вкъщи или на станция за бързо зареждане с непрекъснат ток, където може да поеме задоволително електричество, с цел да добави 50 благи обсег за към 10 минути, споделя Stellantis. С двупосочна домашна зарядна станция камионът може да зареди дома ви по време на стихия, както и принадлежности на работната площадка, споделиха инженерите на Ram.

Други компании оферират газово-електрически хибридни камиони за успеваемост, а тези на Ford могат също да зареждат къща или принадлежности на работа. Има и хибридни електрически транспортни средства, които могат да изминат по-късо разстояние с електричество, преди да се задейства хибридно задвижване.

Ramcharger е неповторим, споделя Stellantis, тъй като газовият мотор просто създава електричество, с цел да зареди батерията и не върти колелата непосредствено.

Въпреки че Кунискис не разгласява прогнози, той сподели, че повече от 20% от продажбите на Ram ще би трябвало да бъдат захранвани най-малко отчасти с електричество, с цел да се изпълнят идните условия на държавното управление на Съединени американски щати за спестовност на гориво и излъчвания. По-рано тази година Stellantis показа изцяло електрически пикап Ram, наименуван REV.

Според отчет от 2022 година на Агенцията за запазване на околната среда Stellantis имаше най-лошия разход на гориво и излъчвания на парникови газове от всички огромни автомобилни производители.

Има сегмент от купувачи на камиони, които желаят продуктивността на електрическо транспортно средство, само че не желаят да жертват обсега или тегленето, сподели анализаторът на Guidehouse Insights Сам Абуелсамид. Високите цени са отдалечили мнозина от електрическите пикапи, предлагани от Ford, General Motors и Rivian, тъй че Stellantis ще би трябвало да поддържа цената рационална, сподели той.

„ Те имат пакет, който може да бъде вярната композиция за хора, които биха желали да могат да се движат с електричество, да имат продуктивността на електрическо задвижване, само че също по този начин да имат тази убеденост да изминават дълги дистанции и да теглят лодка или джет ски ", сподели той. „ Могат просто да спрат и да налеят газ “.

Търсенето на електрически транспортни средства в Съединени американски щати стартира да се изравнява след няколко години на голям напредък. През август, да вземем за пример, автомобилните производители са продали съвсем 111 000 EV, което се равнява на 8,3% от общия пазар. Но през септември продажбите спаднаха до малко под 106 000, или 7,9% от пазара.

Продажбите на електрически автомобили през август набъбнаха с съвсем 60% по отношение на година по-рано, само че през септември годишният ритъм на напредък спадна до 56%, съгласно Motorintelligence.com. Анализаторите споделят, че запасите от електрически автомобили нарастват и цените спадат, защото търсенето понижава.

Recharger е част от актуализирана гама пикапи Ram, които ще доближат до шоурумите при започване на идната година с версия с мотор с вътрешно горене. Новите камиони са с осъвременени интериори, окачвания и каросерии, с нова емблема RAM, инсталирана по-високо на решетката.

Пикапът Ram 1500 ще се предлага с опционален нов туин-турбо 3-литров редови шестцилиндров мотор с мощ до 540 конски сили. Новият мотор е по-мощен от Hemi V8, който заменя, сподели Stellantis.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР