Детето винаги се въвлича в конфликта между съпрузите – то

...
Детето винаги се въвлича в конфликта между съпрузите – то
Коментари Харесай

Психолог след убийството на Пеев: Детето винаги се въвлича в конфликта

Детето постоянно се въвлича в спора сред съпрузите – то стартира да усеща виновност, като на един по-късен стадий при него може да се следят суицидни мисли и девиантно държание. Това каза  клиничният и престъпен психолог Елеонора Йорданова.

„ За страдание детето се трансформира в инструмент на единия родител, откакто мъжът и дамата се разделят. Единият от родителите желае да задоволи своите нарцистични потребности и употребява детето като оръжие, с цел да нарани другият родител. Това е постоянно срещано при синдрома на Медея – там детето се употребява като инструмент, какъвто е и последният случай с Пейо Пеев “, разясни тя.

 

Елеонора Йорданова разясни, че познава вторият мъж в този трагична история – мъжът, които претендира за бащинството на второто дете. По думите ѝ Велико Минков се бори за родителските си права към този момент няколко месеца.  

„ Децата напълно вярно са изведени от фамилната среда и те са дадени на родителите на Пейо Пеев. Докато траят следствените дейности Габриела и нейната майка не биха били годни да гледат тези деца. Все отново става дума за тежко закононарушение – ликвидиране “, сподели още тя в ефира на bTV.

Криминалният психолог уточни също по този начин, че в 90% от случаите бащите са пострадали, тъй като родителските права се присъждат от съда на майките. Тя е безапелационна, че мъжете постоянно се подлагат на душевен тормоз, за който те не приказват. „ Тази стигма в обществото ги води към развиването на зависимости и самоубийства “, добави тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР