Детето ви наесен ще бъде в първи клас. Смята се,

...
Детето ви наесен ще бъде в първи клас. Смята се,
Коментари Харесай

Започнете подготовката на кандидат първолака още през юни

Детето ви наесен ще бъде в първи клас. Смята се, че в случай че е ходил постоянно на детска градина, то е усвоило доста от нужните умения

Но около пандемията през последните години евентуално ходенето е било по-скоро нередовно. Не е проблем да ревизирате с какви познания от предучилищната група би трябвало да влезе в първи клас и до 15 септември да наваксате възможни
пропуски.

Още по-важно е да извършите обзор на навиците му за държание и връзка

Периодът сред шестата и седмата година е старт на интензивно интелектуално развиване. Усъвършенстват се към този момент усвоените привички и се образуват все по-сложни умения . Детската градина несъмнено оказва помощ в това, тъй като там има правила, които би трябвало да се съблюдават,
и връзки, които би трябвало да се градят – с учителките и с останалите деца. Опитайте да ги умножите в месеците до септември.

Едновременно с това помислете за качествата на детето си

Може би то има някои черти в характера, по които би трябвало да поработите, с цел да му е по-лесно в учебно заведение – и да усвоява познания, и да се впише в новия колектив.

Специалистите открояват като основни за първокласника най-малко пет качества и умения.

Самостоятелност

Честно преценете дали не сте от родителите, които не са оставяли детето да се оправя с нищо единствено. Ако е по този начин, съгласно съответните условия преценете по какъв начин да го упражнявате. Може примерно да го оставите у дома за половин час единствено, да го пратите да изиска сол назаем от съседката, да купи самун от близкия магазин.

Ако можете да му гласувате доверие за сходни неща, значи то ще се оправи с връзката в учебно заведение, с подготовката на уроците и домашните у дома, без да му висите над главата .

Активност

Това е втора част на самостоятелността. Детето би трябвало да може освен да се оправя с действия, подобаващи за неговата възраст, само че и да поема самодейност. Нека си гледа работата без напомняне и контрол. Така ще го подготвите за условията в учебно заведение.

Дисциплина

В детската градина се привиква с нея. Навиците могат бързо да бъдат изгубени у дома, а още повече – през лятната почивка, в случай че сте решили да я осигурите на кандидат-първолака. Така че деликатно работете за спазването и вкъщи на правила, които сте обяснили.

Имайте поради, че на 6-7-годишните към момента мъчно им се получава дълго време да пазят тишина и да внимават. Но тъкмо в предучилищна възраст детето би трябвало да се научи да обуздава силата си и да се самоконтролира. Често му предлагайте занимания, които наподобяват на учебните – четене, изобразяване, апликиране, редене на пъзел.

Тренирайте самообладание в елементарни битови обстановки – да не ви прекъсва, до момента в който говорите, да не нервничи на опашката в супермаркета. Може да се договаряте в какъв брой часа да вземем за пример ще стартира да играе на електронна игра и да не допускате да се случи по-рано макар настояванията му.

Последователност

Това е извънредно значимо качество – да се довежда до дъно започнатото. Без него не се реализира триумф. Ако вашето дете има податливост да се отегчава и отхвърля, правете извършения за неизменност.

Поставяйте му дребни задания за относително бързо осъществяване, като последователно повишавате условията. Наблюдавайте го – в случай че изгуби предпочитание, преустановете и идващия път увеличете времето с малко.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР