Детето, ударено от гръм в Бургас, е в критично състояние.

...
Детето, ударено от гръм в Бургас, е в критично състояние.
Коментари Харесай

Детето, ударено от гръм в Бургас, е в критично състояние

Детето, ударено от гръм в Бургас, е в сериозно положение. 8-годишно момче бе изумено от гръмотевица при разразилата се по-рано довечера стихия. То се разхождало с родителите си по плажа. Прието е в реанимацията на държавната болница, където лекарите се борят за живота му, оповестява " България он Еър ".

Бургаско семейство с две деца е застигнато от бурята по време на разходка по плажа в Морската градина. Опитали да намерят заслон до близкия ресторант, само че преди да стигнат 8-годишното момченце е изумено от мълния.

" Видях тъкмо по какъв начин падна гръмотевица и майката на детето сподели: Някой да се обади на тел. 112. В момента, в който отидох, майката правеше дишане уста в уста, а бащата правеше сърдечен масаж ", сподели очевидецът Никола Попов.

Детето в безсъзнание е откарано в Спешния център на държавната болница в положение на клинична гибел.

" Състоянието е сериозно. В момента е настанено в отделението по реанимация с заплаха за живота, организират се консултация, с цел да се открият процентите на изгаряния, както и всички пострадвания на вътрешните органи ", разяснява зам.-директорът на УМБАЛ Бургас доктор Светослав Тодоров

Детето е признато с мокри облекла и се допуска, че точно това е повода да е изумено от мълнията.

" Единственото, което разбрахме, е, че са били на плажа. Детето беше мокро, покрито в пясък цялото и по тази причина съдим, че е било във водата. Освен изгарянията, мълнията поразява и витално значими органи ", разяснява доктор Лъчезар Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР