Детето страдало от хронична болка и двигателни затруднения, а родителите

...
Детето страдало от хронична болка и двигателни затруднения, а родителите
Коментари Харесай

Изкуствен интелект откри диагнозата на дете след тригодишни усилия на 17 лекари

Детето страдало от хронична болежка и двигателни усложнения, а родителите открили и прекъсване на растежа. Редица медии, в това число today.com, fanpage.it, The Independent, Daily Mail, и други разказват дългата история на дребният пациент – в течение на три години той е бил преглеждан от редица педиатри и невролози, плюс ортодонт (заради промени в дъвкането), зъболекар, експерт в обструкциите на дихателните пътища и отоларинголог, само че единствено някои от назначените лекувания, в това число с обезболяващи, реализирали краткотрайно облекчение.

След като и направеният ядрено-магнитен резонанс не дал по-голяма изясненост на лекарите, майката събрала цялата здравна документи и се свързала с платформа, предлагаща услуги на ChatGPT – чатботът, създаден от компанията OpenAI. Изкуственият разсъдък съпоставил данните и показал съответна диагноза – Spina Bifida Occulta.

Тогава майката се включила към Фейсбук група на фамилии с деца, наранени от това заболяване и редом с това се свързала с неврохирург, който следвайки логиката на ChatGPT, удостоверил положението.

Най-общо казано,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР