Детето, което тази зима пострада от хотелско джакузи, вече е

...
Детето, което тази зима пострада от хотелско джакузи, вече е
Коментари Харесай

Засмуканата от джакузи Изабела вече е здрава

Детето, което тази зима пострада от хотелско джакузи, към този момент е крепко. Преди дни 5-годишната Изабела претърпя следващата интервенция. Семейството ще съди хотела, където стана случаят, а прокуратурата продължава следствието си.

През февруари Изабела с майка си и баба си отива на басейн в 5-звезден хотел на Златни пясъци.

„ Тя плува като рибка, по-добре от мен и най-после реши да влиза в джакузито, да стоплим преди да тръгнем. Изабела реши да сяда в ъгъла като мен и ние с баба, и сядаше от горната страна върху филтъра там и не знам какво ставаше изначало, тя стартира да крещи за корема.....Пробвам да дърпам и да я подвигна и не става, вакуумът беше много силен”, спомня си Никол Флойд, майка на момичето.

Оказва се, че джакузито е без предпазна решетка и вакуумът безусловно засмуква вътрешностите на детето. Родителите не могат да си обяснят по какъв начин е вероятен сходен пропуск в сигурността на скъпия хотел.

Христо Христов и Никол Флойд претърпяват най-тежките 5 месеца – в битка за живота и здравето на детето си.

Семейството споделя, че от хотела не са правили опити да се свържат с тях. Управата на Златни пясъци АД, чиято благосъстоятелност е хотела, съобщи пред bTV, че от „ деликатност” не са потърсили среща с родителите на Изабела, само че от лекарите са се уведомили за положението й.

„ На един разпит се видяхме с една жена, тя сподели, че била шефката и това беше! Извиняваме се, в случай че можели, ще оказват помощ и това беше. (…) Много бихме желали да имаме контакт, да се забележим, да дойдат да видят детето по какъв начин е, какво става с нея, ще е добре”, отбелязва бащата.

По време на случая, като се изключи че джакузито е било без решетка, спасителят не е бил на поста си! Съоръжението не е било сертифицирано от БЧК. Не излиза наяве и кой е отговарял за поддръжката на джакузито, допускайки то да работи необезопасено.

За благополучие Изабела няма спомен от случая, което й икономисва психотравмата. „ Винаги когато Изабела влиза в интервенция, и когато излиза, аз постоянно споделям " Дай ми усмивка, ти си самоуверено момиче ", и тя е доста смела наистина”, споделя майката.

След три интервенции, лекарите считат, че има късмет за цялостно възобновяване на вътрешните органи.
„ Възстановихме към този момент връзката сред двата сектора на дебелото черво, добре мина следоперативният интервал... Показател за това, че я изписахме в положително положение беше, че ме питаха по кое време може да върви на плаж вече”, разяснява началникът на детската хирургия в „ Света Анна” доктор Румен Христов.

Родителите са признателни на всички медици, помогнали за това Изабела да оцелее и през днешния ден да се възвръща сполучливо.

„ Златни пясъци” АД отхвърлят достъп на медиите до хотела и към този момент 5 месеца заобикалят всевъзможен коментар. Обясниха ни единствено, че джакузито е изведено от употреба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР