Детето, което почина в София, престоя над 2 часа от

...
Детето, което почина в София, престоя над 2 часа от
Коментари Харесай

Свидетел на трагедията с починалото момченце: Лекарката бе против детето да бъде прието

 Детето, което умря в София, престоя над 2 часа от момента на прегледа до хоспитализацията. Имаше разногласия в лекарския кабинет дали би трябвало да бъде признато, тъй като няма свободни места. Това разказа  бащата на друго дете, посетило Педиатричната клиника в София същия ден и станал очевидец на нещастието.

По думите му, родителите са били посъветвани да дойдат по-късно. " Административно болничното заведение няма потенциал да обслужва всички пациенти. Аз с моето дете чаках три часа и половина часа, показа Ясен Ничев. Той добави, че и неговият наследник и момченцето, което било в тежко положение са повърнали в чакалнята на болничното заведение. Майката влетя с детето на ръце и влязоха в кабинета. На детето му вършиха фотография, тъй като се съмняваха за пневмония “, сподели мъжът. Според аутопсията се оказа, че детето в действителност е умряло от пневмония.

" Лекарите преценят кои деца да бъдат признати в болница. Възможно е казусът да е бил недооценен “, позволява Ничев.

" Бях покъртен от целия случай “, признава мъжът. " Забавянето се дължи на чисто организационни проблеми на болничното заведение, а не на лекарите. Ако детето беше признато по-рано, евентуално изходът щеше да е различен “, позволява очевидецът.

" Вътре в кабинета с изключение на доктор Георгиева имаше и различен доктор. Тази лекарка беше срещу детето да бъде признато. Другият доктор направи повече, с цел да бъде детето признато в болница “, описа мъжът.

" Много родители избират да заведат децата си в педиатрията, тъй като лекарите се държат доста добре с децата, за съответния доктор нямам усещане. Самите лекари имат доста човешко отношение “, разясни бащата.

" Имаме потребност от смяна. Имаме потребност от функционираща детска болница, със незабавен кабинет и профилирани отделения “, сподели в умозаключение той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР