Детето, което Мустафа Емин е искал да изкара от шоковата

...
Детето, което Мустафа Емин е искал да изкара от шоковата
Коментари Харесай

Детето, което Мустафа Емин е искал да изкара от шоковата зала, е било с хеморагичен шок

Детето, което Мустафа Емин е желал да изкара от шоковата зала, е било с хеморагичен потрес, а лекарите са се борили за живота му. Това излиза наяве от обява на професор Костадин Ангелов. Той призова  министъра на защитата Тодор Тагарев неотложно да уволни съветника си Мустафа Емин.

" Изисках и прочетох цялата документи по скандалния случай за дейностите на Мустафа Емин в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ", написа проф. Костадинов. В документите написа, че Мустафа Емин е показал “вербална експанзия ” и е “отправял закани като загатва за интервенция от министъра на опазването на здравето ”. Поискал е “да се снабди с имената на целия медицински личен състав, взел участие в прегледа и лекуването на детето му ”, “с цел да бъдат показани на министъра на опазването на здравето ”.

" По същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен потрес! Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, “агресивен мъж е упорствал детето му да бъде признато неотложно ”, написа някогашният здравен министър. Всички пояснения на дежурния медицински екип са идентични и потвърждават историята с обстоятелства. Описът от камерите в “Пирогов ” също съответствува с написаното от медиците, добавя още той.

“Моля, вземете ограничения, тъй че да можем да работим, без да бъдем заплашвани с министри и хора, употребяващи служебната си власт ", пишело  в едно от обясненията. Ангелов се зарече да изпрати информацията на депутатите от Комисията по опазване на здравето и Комисията по защита.
" Очаквам и незабавна реакция от министъра на опазването на здравето Христо Хинков, с която да отбрани екипите на “Пирогов ” и всички медици в България! В противоположен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има напън “отгоре ” ", приключва Костадинов. Преди дни здравна сестра в " Пирогов " описа, че Емин вдигнал скандал и изискал непознато дете да бъде изведено от шокова зала, с цел да вкарат неговото. По-късно Мустафа Емин се извини и разказа случая в собствен пост. Детето ми пада и разрушава челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болничното заведение в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Пристигнахме в Пирогов към 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце. Това написа съветникът на министъра на защитата Тодор Тагарев Мустафа Емин в своя фейсбук

Партийна инспекция ще ревизира нарушил ли е етичните правила Мустафа Емин. От групировката " Движение Да, България обясниха, че са получили сигнал за случай със съпартиеца си от 28 август. От Министерството на защитата също излязоха със позиция по отношение на случая.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР