Детето, което беше тежко ранено при смъртоносната стрелба в училище,

...
Детето, което беше тежко ранено при смъртоносната стрелба в училище,
Коментари Харесай

Дете все още е в критично състояние след стрелбата във финландско училище


Детето, което беше тежко ранено при смъртоносната пукотевица в учебно заведение, осъществена от 12-годишно момче във Финландия предходната седмица, остава в сериозно положение, оповестиха от полицията, съобщи Агенция Франс Прес.

При стрелбата на 2 април в четвъртия по величина финландски град Вантаа, покрай Хелзинки, стрелецът умъртви едно момче и рани тежко две девойки, всичките на 12 години.

В изказване на полицията се споделя, че следствието напредва, като през уикенда са извършени техническа експертиза и голям брой разпити.

Миналата седмица обвиненият съобщи пред полицията, че е направил стрелбата, тъй като е бил " жертва на тормоз ".

По данни на полицията и двете девойки остават в болница.

" Едната от жертвите към момента е в сериозно положение ", се споделя в изказването на полицията, като се прибавя, че другото момиче се е възстановило задоволително, с цел да бъде разпитано през уикенда.

Разследването за ликвидиране и опит за ликвидиране е почнало предходната седмица, а полицията съобщи, че " ходът на събитията в общи линии е добре свестен от полицията ".

Тормозът " е доста субективно и самостоятелно прекарване ", се споделя в изказването на полицията и се прибавя, че тя " към момента проверява обширно аргументите за това действие ".

По данни на градските управляващи на Вантаа стрелбата е станала в класна стая.

Учител в класната стая се обадил на различен преподавател на мястото на случая, който уговорил въоръжения обвинен да напусне учебното заведение, заяви полицията пред финландската осведомителна организация STT.

Момчето е било задържано по " спокоен метод " в границите на един час след стрелбата, се споделя в изказването на полицията.

Разследването посочило, че след стрелбата обвиненият е избрал маршрута си на инцидентен принцип и през това време не е заплашвал други хора с оръжие.

Миналата седмица полицията заяви, че револверът, употребен при стрелбата, е принадлежал на непосредствен родственик на момчето и че той се проверява като настрана закононарушение с огнестрелно оръжие.

Детектив контрольор Марко Сарка удостовери, че оръжието не е принадлежало на непосредствен член на фамилията и е било съхранявано вярно.

Той съобщи, че момчето е " придобило оръжието без позволение ".

Поради ниската възраст на обвинения той не носи наказателна отговорност и не може да бъде арестуван. Той е предаден на органите за протекция на детето.

Полицията съобщи, че въз основа на конфискуваните доказателства, в това число от телефона и компютъра на момчето, действието наподобява е било планувано.

Детето е било възпитаник в учебното заведение във Вьортола, в което учат към 800 деца на възраст от 7 до 15 години, едвам от началото на годината. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР