Детето, което бе нападнато от глутница кучета в Дупница, е

...
Детето, което бе нападнато от глутница кучета в Дупница, е
Коментари Харесай

Нападнатото от глутница кучета момченце - внук на бившия шеф на ареста в Дупница

Детето, което бе нападнато от глутница кучета в Дупница, е внуче на някогашния началник на ареста в РУП – Дупница Йордан Сотиров. Вчера той бе извел малчугана на разходка в квартала.

“Нямам нищо срещу кучетата. Не съм склонен да се убиват, само че не може да се разхождат безстопанствени по улицата. Снаха ми подаде тъжба в общината. Ако кучетата бяха раздрали внука ми?! Едно от тях е блъснало количката и детето е паднало. Ами в случай че го е захапало?! Чета, че казусът бил преекспониран. Защо не пристигна някой от бранителите на кучетата да се поинтересува по какъв начин са детето и снаха ми?! Внучето ми е уплашено от претърпяното и не може да спи, неспокойно е. Изведох го на разходка, нека се успокои. Като видя куче по пътя, ревна, боязън го е, нищо че е на 1 година и 8 месеца”, съобщи възмутеният дядо пред "Струма ".

Майка с малко дете претърпя същински пъкъл в Дупница

Спешна среща сред природозащитниците, които окупираха приюта за кучета, и зам.-кмета по обществените действия Крум Милев се състоя през вчерашния ден в Дупница. На срещата бяха и началникът на отдел “Екология” към общината Десислава Борисова, новият отговорник за приюта Маргарита Иванова и представителите на ОДБХ – Кюстендил доктор Емил Гъгнев и доктор Георги Тимчев.

След провелия се диалог с НПО-та зам.-кметът Крум Милев е уведомил, че ще се подхващат ограничения по наставления, дадени от ОДБХ. До окончателното осъществяване на предписанията в приюта ще работи амбулаторията. Общината ще спомага за осиновяването на 25-те кучета, които са настанени сега.

При осъществена инспекция от ОДБХ – Кюстендил е открито, че не е спазено предписание за 14-дневен престой на животните в приюта, а след кастрация се пускат на местата, откъдето са взети. Проверяващите са открили, че няма избрани кафези за кучета по величина. Инспекторите задължават кмета на община Дупница Методи Чимев да обезпечи грижи и храна на кучетата до тяхното осиновяване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР