Детето, живяло в селскостопанска постройка във Врачанско, е било в

...
Детето, живяло в селскостопанска постройка във Врачанско, е било в
Коментари Харесай

Агенцията за социално подпомагане се зае с детето, отглеждано в кокошарник

" Детето, живяло в селскостопанска сграда във Врачанско, е било в извънреден риск - освен физически, само че и душевен ", съобщи шефът на Агенцията за обществено подкрепяне Надя Танева.

Според нея психическата контузия, която остава у детето, е доста по-жестока и следва доста работа за превъзмогването ѝ. 

" Агенцията за обществено подкрепяне ще направи всичко допустимо да поддържа детето, близкия фамилен кръг, учебното заведение, с цел да може съответно да преодолее тези контузии. Ще се работи също и с биологичната майка и пастрока на детето, с цел да проверим, надградим техния наставнически потенциал, да се разбере за какво и каква е повода да се стигне до това състояние. Предстоят и инспекции от инспектората на организацията, с цел да се инспекции за дейностите и бездействията на обществените служащи и в случай че се потвърди, че има безучастие, несъмнено ще има глобени обществени служащи, тъй като това е неприемливо - дете на тази възраст да бъде травмирано, измъчвано по този метод от личната си майка ", разяснява още Танева за БНР.

Имало е два сигнала от бабата по майчина линия, че не е имала опция да се вижда с внучето си. Това е било желанието на втория брачен партньор на майката на детето, изясни тя. По думите й тогава обществените служащи са създали инспекция в дома, където са открити естествени условия и грижа за детето. Тогава не е имало никакви подозрения, акцентира Танева. И добави:

" Колеги ще следят оттук нататък доста деликатно и с неочаквани визити каква грижа се поставя и за бебето, с цел да не се повтори тази обстановка. И да проверим дали родителският потенциал на майката е занижен по някакъв мотив и да я подкрепим при развъждането на дребното дете ", сподели тя. 

Към момента не може да се даде отговор дали детето би могло и по кое време да се върне в фамилна среда, уточни Танева. По думите й това е един доста дълъг развой, който желае доста деликатно изследване - най-малко 6 месеца ще е този интервал.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР