Детето е било в безпомощно състояние, по външния му вид

...
Детето е било в безпомощно състояние, по външния му вид
Коментари Харесай

Намерилите Александър: Детето е оцеляло, защото се е борило

Детето е било в безпомощно положение, по външния му тип проличава, че се е движил, замърсен, отпаднал, гладен. Планината може да е мащеха, може и да е майка. В случая е била майка. Но и той се е борил.

Това обявиха намерилите го в планинската околност край Радомир група спасители. Това са Милко Михалков и Веселин Георгиев от Клуба по пара и делтапланеризъм в Перник.

Те са безапелационни, че няма да одобряват паричната премия, оповестена от бащата за откриването на детето, в случай че той реши да им я даде.
Детето е оживяло, тъй като се е борило. Било е от самото начало в планината, тя е тегава, с доста дерета. Няма конспирации, мястото е надълбоко дере от южната страна. Колегите се раздадоха, набелязахме нови зони, съвсем непроходими. Решихме да ги проверим и успяхме.
Милко Михалков, избавител Клуб по пара и делтапланеризъм в Перник

„ Първото, което изиска, беше вода. И ние му дадохме “, сподели Михалков.
Не можах да допускам. 5 секунди стоях и го гледах, не можах да допускам. Завихме го, да го стоплим допустимо най-вече, дадохме му вода. Всичко е от предпочитание за живот. Чист шанс е, че аз го видях първи, всички хора се раздадоха оптимално!
Веселин Георгиев, избавител Клуб по пара и делтапланеризъм в Перник

По думите им главната доктрина е, че той се е изгубил, след което в опит да доближи до обитаемо място, е поел в неверната посока.

„ Версиите бяха доста, нито една не е отхвърлена, само че хубавичко логичност подсказваше да бъдем в планината “, съобщи шефът на Областна дирекция на МВР-Перник комисар Павел Млеканов.

Той акцентира, че съгласно уверенията на експерти детето е можело да издържи няколко дни в планината, заради което избавителните екипи са вярвали, че Александър е към момента жив.

По думите на комисаря регионът, в който е открито момчето, е извънреден сложен за инспекция и включва доста труднодостъпни места.

„ Акцията щеше да продължи до намирането на детето, професионално “, безапелационен е комисар Млеканов. Той уточни, че няма постъпила информация някой да е приютил Александър и да го е държал.

По думите му това са деца, които се хранят с плодове, със зеленчуци, имат хиперактивност и това им разрешава да бъдат мобилни.

„ Ако някой може да каже, че той се е движил, съгласно мен би трябвало да бъде разпитан по досъдебното произвеждане “, съобщи още комисарят.

Кметът на Перник Станислав Владимиров прикани детето да не бъде притеснявано до понеделник, с цел да може да му бъдат направени всички нужни проучвания.

Момчето е във очевидно положително положение, контактно е, не е с измръзнали крака, сподели още кметът.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР