Детето е било с остър гастрит и силно обезводнена -

...
Детето е било с остър гастрит и силно обезводнена -
Коментари Харесай

Кой ще търси отговорност на лъжливите овчарчета от кв. Акациите, линчували медийно три болници в Бургас

Детето е било с изострен гастрит и мощно обезводнена - през целия ден преди този момент я оставили самичка у дома

Ще потърсят ли институциите отговорност на лъжливите овчарчета, които подлудиха лекарите в три лечебни заведения в Бургас, потвърждавайки, че 13-годишно дете надали не умира в ръцете на околните си, а никой не му оказва съответна помощ?

Медийната пушилка и светкавичното разпространяване в мрежата на видеоклип от момента на припадъка на момичето с букви Я.И., който собственоръчно е снимал сякаш доста обезпокоеният й вуйчо Иван Иванов, провокира незабавната интервенция на РЗИ-Бургас и " Медицински контрол ". 

ВИЖТЕ ВИДЕОТО, КОЕТО БЕ РАЗПРОСТРАНЕНО ОТ БЛИЗКИТЕ НА ДЕТЕТО:



„ Студено, не диша, цялото синьо. Детето продължава да гасне и ни викат умерено ”, крещи вуйчото във видеото, което снима, а майката приглася: „ Боже Господи, от кабинет на кабинет. ” Оказва се обаче, че преди видеоизявата в сюблимния миг терзанието им очевидно не е било толкоз мощно. Тя е оставена цялостен следобяд сама в дома си в бургаския кв. Акациите. Имала е интервенция на ходилото от плоскостъпие (безобидна диагноза, която се слага на огромна част от децата и не е притеснително да се живее с нея, б. а.) и не е можела да се движи и да се обслужва сама. Надвечер роднините осъзнават, че тя не е добре и потеглят да търсят помощ. Я. вече е доста съществено обезводнена поради недоволствата от болки в стомаха, гадене и повръщане, които имала от обяд.

„ Когато на тази възраст дете се обезводни, обикновено е да колабира, даже под крясъците може да направи хистеричен пристъп. Нека не упрекваме. Хистерията също е диагноза, тя е провокирана, не е равно на превземки ”, изясни през днешния ден пред медиите шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

 И в трите лечебни заведения, посочени от околните като несъответстващи и цялостни с некадърници, които не обръщат внимание на умиращи пред очите им деца, обаче не са открити нарушавания, само че пък за сметка на това абсурдът отпреди няколко дни за малко да постави леке върху лекарското съсловие в Бургас.

„ Три лечебни заведения отхвърлят да одобряват 13-годишно дете от Бургас ”, „ Дете припадна, откакто три лечебни заведения отхвърлиха да го одобряват ”, гръмнаха новините на 11 януари, а околните твърдяха, че 2-3 часа обикаляли по лечебните заведения и никой не им е оказал съответна помощ.

Оказва се обаче, че в болничното заведение в бургаския ж. к. „ Меден рудник ” подобен пациент не е бил регистриран същата вечер, а околните даже не са ходили там – прегледани са всички записи от камерите от въпросната вечер. „ Те са се обаждали по телефона – като в букинг питали има ли свободни стаи, с цел да дойдем да се настаним ”, посочи шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

В Спешния център на държавната болница обаче доста добре си спомнят момента, когато идва фамилията. „ Блъскаха по вратите, крещяха, заплашваха ни, обиждаха, ругаха и държаха недодялан звук. В единия кабинет имаше гола жена, а в другия – друго дете с заплаха за живота поради погълнато непознато тяло. Една от сестрите им даде инвалидна количка, с цел да се придвижат до неотложния кабинет и да изчакат за обзор – там също имаше чакащи пациенти. Когато се освободи дежурният доктор – след не повече от 5 минути, в коридора стоеше единствено инвалидната количка – празна ”, сподели пред Флагман.бг очевидец на случилото се преди седмица, поискал анонимност.

Роднините откарват момичето по техните думи в третата болница – МБАЛ „ Маджуров ”, където тя колабира, още веднъж е пренасочена към държавната и след това призната в детското поделение на УМБАЛ Бургас, откъдето през вчерашния ден бе изписана – с диагноза изострен гастрит. 12 часа по-късно с гастрит се оказва и майка й Катина, с която са яли едно и също денем – и на нея й е оказана помощ. А девойката е била извънредно обезводнена, защото недоволствата й стартират от обяд, по тази причина и е колабирала, прецизират медиците.

 Оказва се, че тя и майка й Катина са изписани от детското поделение прибързано, тъй като майката след направени многократни забележки е траяла да пуши в болничната стая и в тоалетната.

„ Нямаме безусловно никакви пропуски при лечебно-диагностичния развой. Нямам забележки към сътрудниците, които са оказали здравна помощ на това дете. Скандалът е провокиран от страна на тези пациенти – час по-рано са били в същата болница, не са поискали да изчакат 5 минути и са си тръгнали с доста сериозен скандал и обиди към сътрудниците.

След като са се върнали, детето е било прегледано и от педиатър, и от реаниматор – било е безусловно съответно, без никакви нито качествени, нито количествени промени на съзнанието. Твърденията са едно, само че проучванията се назначават от лекари. Нямало е този проблем, който роднините са показали на медиите по много килнат метод. Тяхното предпочитание е било за обществен линч посредством медиите. Не мога да настоявам какво са желали да реализират, само че сигурно не са желали да оказват помощ на това болно дете ”, сподели шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров, който към този момент е прегледал отчетите от трите лечебни заведения и инспекцията е завършила.

„ За околните не съществува достолепието на другите хора и на лекарите, които се пробват да оказват помощ. Аз обаче почитам тяхното достолепие. Това е едно българско семейство, което е здравно неосигурено. За детето това не се отнася, тъй като до 18-годишна възраст всички деца са обезпечени. Ще желая да схвана за какво се е стигнало до това и за какво са ругаели по този метод лекарите, в случай че не са съдействали по никакъв метод да бъде прегледано детето и са закъснели с цялостен час за прегледа на детето – по тяхна виновност, а не по виновност на лекарите ”, разгласи доктор Георги Паздеров.

Той не отхвърли, че е имало догатки фамилията да е търсело епикриза за показване пред комисията на ТЕЛК. „ Чух тази версия от сътрудници, само че не мога да настоявам, че е по този начин. Системата за ТЕЛК се натоварва и се употребява от доста недоброжелателни хора чисто финансово. Проверката продължава, само че чисто медицински нямам забележки към дейностите на сътрудниците си ”, повтори шефът на РЗИ-Бургас.

Близките на колабиралото момиче, което живее единствено с майка си на една от главните улици в бургаския кв. Акациите, отхвърлят Катина да е желала да стане персонален помощник на щерка си с обезпечен месечен приход от страната. Смущаващ и накланящ везната към това обосновано съмнение обаче е фактът, че те от самото начало държали да бъде издадена експертиза на детето, в която да бъде вписано, че е лежало в болница поради припадък…

Кой е крив и кой – прав в тази история, опетнила бургаското опазване на здравето по противен метод, дано обаче потвърдят способените органи на страната.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР