Детето чудо на чешкия тенис, Якуб Меншик, продължава да изумява

...
Детето чудо на чешкия тенис, Якуб Меншик, продължава да изумява
Коментари Харесай

В битка на поколенията в Доха: Меншик надви и Монфис и се класира за първи финал на ниво ATP!

Детето знамение на чешкия тенис, Якуб Меншик, продължава да изумява света на тениса. След успеха си над Рубльов, която му бе първа над представител в топ 5, международният номер 116 имаше нелеката задача да се изправи против 19 години по-големия от него Гаел Монфис. И двамата демонстрираха достолепия по време на срещата, но Меншик сподели по-здрави нерви и победи именития си противник с 6:4, 1:6, 6:3. На финала ще срещне Карен Хачанов, който по-рано победи Алексей Попирин със 7:6(12), 6:2.

Бившият номер 6 стартира обещаващо, като още във втория гейм имаше опция за пробив. Въпреки това, по-неопитният му конкурент не позволи това да се случи в хода на целия сет, като при 2:2 завоюва подаване от началния удар на съперника му и си обезпечи преднина. Така младежът завоюва първия сет с 6:4.

Втората част на дуела бе радикално друг. Още в самото начало въодушевеният Монфис поведе с 3:0, като по-късно подвигна темпото си на игра и не остави късмет на чеха, като позволи единствено един подаване и по този начин " Ла Монф " изравни сетовете.

Последният сет бе същинска игра на нерви. Първите минути бяха мощни за Меншик, като той осъществя ранен пробив, но ветеранът изравни геймовете при 2:1. Точно когато изглеждаше, че е евентуално дуелът да завърши с тайбрек, при 4:3 младежът още веднъж пое контрола, което се оказа съдбовно за неговия съперник и по този начин младостта надделя над опита. 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР