Детектор на сърдечния пулс засича укрити мигрантиВиена отчита 30% спад

...
Детектор на сърдечния пулс засича укрити мигрантиВиена отчита 30% спад
Коментари Харесай

Нова техника пази границите на Австрия

Детектор на сърдечния пулс засича укрити мигранти
Виена регистрира 30% спад в молбите за леговище

Нови уреди за битка с незаконния трафик на мигранти показва през вчерашния ден вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер на австрийско-унгарската граница, съобщи Българска телеграфна агенция. 

„ Детектор на сърдечния пулс “ е портативен компютър, който благодарение на два датчика, залепвани за камиона, единствено за две-три минути улавя сърдечната активност на хора, укриващи се в транспортно средство, даже когато те са в цялостен покой. На компютърен екран се вижда резултатът от инспекцията. Допълнителни два датчика филтрират сигнали от околната среда, които биха могли да заглушат сигналите. Детекторът ще улесни работата на граничните служители на реда, защото не се постанова колите да бъдат разтоварвани за инспекция.

Австрия е купила седем детектора на сърдечния пулс. Шест от тях ще се употребяват в източната част от страната, а един - от австрийски служители на реда, изпратени в чужбина по линия на интернационалното съдействие.

На конференция Карнер уточни, че през първото полугодие в Австрия са били подадени 23 000 молби за леговище, което е с 30% по-малко от същия интервал предходната година. А през юни числата са се намалили на половина. Въпреки тази статистика Карнер съобщи, че не вижда причина за наслада, и уточни като задания по-нататъшната работа в битката с трафикантите и за още по-съвременно съоръжение на силите на реда.

„ Трябва да натиснем спирачката “ на незаконната миграция, безапелационен бе австрийският вътрешен министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР