Дете стреля и убива друго дете с пушка моменти след като са си играли с оръжия Nerf, казват полицаи от Аляска

...
Две деца си играеха с оръжия играчки през уикенда, когато
Коментари Харесай

Две деца си играеха с оръжия играчки през уикенда, когато едното от тях взе пушка и простреля смъртоносно другото едно, казаха в неделя щатските служители на Аляска.

Полицаи реагираха в Маунтин Вилидж, град, който е дом на около 600 души, около 1:45 сутринта в неделя, след като племенни и селски полицаи ги уведомиха за починало дете, казаха служители. Разследващите казаха, че две деца са си играели вътре с пистолети Nerf, когато едно от тях е вдигнало заредена пушка и е натиснало спусъка.

Детето, което не е публично идентифицирано, е обявено за мъртво на място, властите казах. Службата на Държавната медицинска експертиза поиска останките на младежа да бъдат изпратени в Анкоридж за аутопсия.

229 неумишлени стрелби от деца в САЩ, довели до 81 смъртни случая и 156 наранявания, според данни, анализирани от групата за застъпничество Everytown for Gun Безопасност.

Неумишлената стрелба с деца е рядкост в Аляска. Everytown, който последно актуализира своята база данни на 25 юли, не изброява никакви инциденти в щата тази година. В Аляска не е имало случайна стрелба с деца през миналата или през 2020 г., според данни на Everytown.

Въпреки малкия брой неумишлени стрелби с деца, както Everytown, така и Giffords Law Center за предотвратяване на насилието с оръжие отбелязват, че Аляска има едни от най-слабите закони за оръжие в САЩ. Аляска обаче няма закон за сигурно съхранение щатският представител Ашли Карик представи законопроект по-рано тази година, който изисква безопасно съхранение на огнестрелни оръжия, когато дете или забранено лице може да има достъп до тях. Законопроектът не е приет.

Около 4,6 милиона непълнолетни в САЩ живеят в домове с поне едно заредено, незаключено огнестрелно оръжие, според данни на Giffords. Наличието на оръжие в дом е основен рисков фактор за смърт на дете в този дом, каза д-р Ерик Флиглър, педиатър по спешна помощ и изследовател в Бостънската детска болница и Харвардското медицинско училище.

„Дете, което вижда пистолет, независимо дали го разпознава като играчка или истински пистолет, не мисли за последствията, няма представа за вредата, няма усещането за щетите, които може да причини на себе си или на някой друг, докато се занимават с това." каза Флеглър.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР