Дете се бори с тежка форма на церебрална парализа и

...
Дете се бори с тежка форма на церебрална парализа и
Коментари Харесай

Дни след раждането на момченцето си, майка научи най-страшната вест

Дете се бори с тежка форма на церебрална парализа и има потребност от незабавно лекуване, поради зародили затруднения. Семейството на 16-годишния Марио чува диагнозата малко след раждането му, по време на което пораждат затруднения. Момчето е с тежко деформиране на гръбначния дирек, който притиска белите му дробове. В резултат той изпитва усложнения с дишането, оповестява.

"Беше тежко за схващане, само че с времето одобрих мисълта и заболяването за детето си. Започнахме рехабилитация и физиотерапия в особено учебно заведение за деца с увреждания в Испания. В продължение на 8 години той посещаваше учебното заведение, само че без необикновен резултат. Случайно от обществените мрежи разбрахме за една пловдивска болница ", спомня си неговата майка Каймет.

Следва дълготрайно лекуване и над 20 интервенции. За страдание, в положението на Марио не настава никаква смяна.

Изгубили всякаква вяра, родителите се съветват с клиника в Турция, а оттова дават късмет положението на детето им да се усъвършенства. Ако лекуването премине сполучливо, той ще може да се обслужва самичък в персоналните си потребности, да се храни и да бъде по-самостоятелен. То ще включва терапия със стволови кафези и интервенция за наместване на тазобедрената става.

Необходимата сума от €17 000 е непостижима за родителите, които провеждат дарителска акция, с цел да спасят рожбата си. Обстоятелствата обаче ги притискат и те биват принудени да заминат за болничното заведение "Рейап " преди сумата да е събрана, защото положението на детето се утежнява.

Там лекарите вършат проучвания на Марио и магнитен резонанс на мозъка и прешлените. Оказва се, че допустимо най-скоро той би трябвало да стартира физиотерапия и рехабилитация с робот, поради изкривяването.

От болничното заведение връчват и нова оферта на фамилията - цената на курса е над 90 000 евро. Назначават и дата за постъпване - 10 септември.

Майката на Марио насочва зов към всички, които могат да оказват помощ със средства.

"Мили хора, апелирам ви от дъното на душата си да помогнете на моя Марио, с цел да може да се стабилизира положението му! Той се утежнява с всеки минал ден! Изкривяването му към този момент е все по-сериозно – притиска дробовете, не може да се храни и диша все по-трудно ", споделя тя.

Всеки, който има опция да подари, може да го направи по сметка в банка или посредством Изи пей.
Банкова сметка: Райфайзенбанк
BG88RZBB91551011572397
Maрио Анчов Матеев
ХелпКарма за подаяние с карта или PayPal:

DMS MARIO на 17777
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР