Дете с коронавирус е починало в УМБАЛ Стоян Киркович“ -

...
Дете с коронавирус е починало в УМБАЛ Стоян Киркович“ -
Коментари Харесай

Дете с коронавирус е починало в старозагорската болница |

Дете с ковид е умряло в УМБАЛ „ Стоян Киркович “ - Стара Загора на 18 септември. То е признато ден по рано в доста тежко положение, заяви за БНР директорът на университетската болница проф. Йовчо Йовчев.

Детето е било с детска церебрална парализа и епилепсия. Професор Йовчев разяснява, че поради затвореното детско поделение в Ямбол, ръководеното от него лечебно заведение има подготвеност да поеме пациенти при потребност. За задачата е основана нужната организация.

Две деца с ковид от Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания в Стара Загора са били признати на 21 септември в университетската болница в града. Заразени в обществения дом са и двама от чиновниците му.

Едно от настанените за лекуване деца е показало симптоматика преди няколко дни.

Направен му е тест в понеделник, който се е оказал позитивен. Във вторник община Стара Загора взаимно с РЗИ е направила цялостно тестване на останалите деца в центъра и 11-те души личен състав. Установено е второ инфектирано дете и двама души от екипа на обществения дом, които все още са без признаци.

Извършена е последна стерилизация. След приложено лекуване на двете деца те са в устойчиво положение, посочи шефът на УМБАЛ „ Професор лекар Стоян Киркович “ в Стара Загора проф. Йовчо Йовчев. По думите му те са приети в болница на 21 септември с клинични признаци на към този момент усложняващ се COVID-19 и в момента са постоянни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР