Дете почина в Китай заради строгите ограничения срещу COVID-19 и

...
Дете почина в Китай заради строгите ограничения срещу COVID-19 и
Коментари Харесай

Дете почина заради строги ограничения срещу COVID-19

Дете умря в Китай поради строгите ограничавания против COVID-19 и ненавременна здравна помощ.

На фотоси, публикувани в обществените мрежи, се виждат поданици на северозападния град Ланчжоу, които обезверено се пробват да реанимират дете след отравяне с въглероден окис. Според бащата на умрялото дете Бърза помощ се е забавила, а на него му е било неразрешено да напусне дома си поради противоепидемичните ограничения. 

Местната полиция разгласява през днешния ден отчет за случая и сервира " откровени съболезнования " на родителите. " Приемаме рецензиите, също и обвързваните с контрола върху медиите и потребителите, тъй че сходни произшествия да не се случват още веднъж ", написаха от полицията в Ланчжоу в ненадейно самопризнание.

Случилото се провокира сериозна социална реакция против строгата политика за " нулев Коронавирус ". Потребител разяснява гибелта на детето с думите " три години пандемия са били целия му живот ". 

Това е следващият случай, когато оказването на незабавна помощ е било затруднено от политиката на ограничавания на Пекин. Преди месец гибелта на 14-годишно момиче, умряло, до момента в който е било под карантина поради неоказана здравна помощ, също провокира отвращение.

През януари бременна жена направи импровизиран аборт пред вратата на болница в северния град Сиан, недопусната до лечебното заведение, защото не е имала годен PCR тест.

Случаите на COVID-19 в Китай означиха най-големият си растеж за последните два и половина месеца, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР