Дете от Ямбол се е разболяло едновременно от грип и

...
Дете от Ямбол се е разболяло едновременно от грип и
Коментари Харесай

Дете от Ямбол е заразено с грип и Covid-19 едновременно

Дете от Ямбол се е разболяло по едно и също време от грип и Covid-19. Пробата му, изследвана в Националната референтна лаборатория " Грип и ОРЗ " при Националния център по заразни и паразитни заболявания, е дала позитивен резултат за ко-инфекция, оповестиха от НЦЗПБ.

В центъра бяха потвърдени посредством Real Time RT-PCR още 8 случая на грипния вирус A (H3N2) в клинични проби на амбулаторно лекувани пациенти на възраст 11-18 години от Ямбол.

Симптомите на грипа включват главоболие, нараснала температура, трептене, кашлица, възпалено гърло, хрема, изнемощялост, отмалялост, мускулни и ставни болки. Грипният вирус вид А нападна най-вече младежи - най-много деца във възрастовата група 5-14 година Грипът се лекува с обичайните средства, а при по-тежко протичащо заболяване, или при риск да настъпи затруднение - и с антивирусни препарати.

От началото на годината от ден на ден страни записват случаи на флурона - композиция сред грип и ковид, която обаче към момента е едва проучена. Името ѝ съставлява комбиниране, формирано от британските flu (грип) и coronavirus (коронавирус).

Бившият шеф на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев изясни обаче, че едновременното заразяване с грип и ковид се случва рядко и най-често при хора с по-нисък имунитет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР