Дете на около година и половина от Враца е простреляно

...
Дете на около година и половина от Враца е простреляно
Коментари Харесай

Детето е простреляно във веждата , лекари се борят за живота му в Пирогов

Дете на към година и половина от Враца е простреляно в главата с въздушна пушка. Това оповестиха за  от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

От Здравното министерство споделиха, че детето е в доста тежко положение и лекарите се борят за живота му.

Детето е докарано интубирано и в безсъзнание в " Пирогов ". При идване в болничното заведение на детето е изработен скенер и следва незабавна интервенция. То е с черепно-мозъчна контузия, породена от сачма, която го е улучила малко над веждата.

12-годишно момче е простреляло племенника си. При игра на двора във врачанския квартал “Кулата ” по-голямото е съборило въздушната пушка. Не е ясно по какъв начин тъкмо е създаден изстрела и е уцелило дребното дете. Майката на потърпевшото в този миг също е била на двора. Веднага е извикана Спешна помощ.

В сигнала до медиците се споделя, че дете на 1,6 година е паднало от столчето върху маса. Незабавно потегля кола за спешна помощ към отдалечения квартал, само че фамилията също взема решение да тръгне с персонален автомобил и се разминават с медиците по пътя.

При направения рентген на потърпевшото се виждало сачма в главата. Детето е интубирано, само че медиците незабавно се свързват със Здравното министерство, от където изпратиха боен хеликоптер, който е транспортирал детето до Летище " Враждебна ". От там с кола за спешна помощ на Спешна помощ е откарано до " Пирогов ". Униформени отделиха региона на врачанската болница, с цел да кацне летателната машина.

Детето е превозено до София с заплаха за живота.

Въздушната пушка е законно притежавана от дядото. Към момента няма арестувани.

Хеликоптер " AS 532 Cougar " с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили извърши сполучливо задача за авиомедицинска евакуация през днешния ден, 14 април. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По искане на Министерството на здравеопазването и с позволение на началника на защитата, беше изпълнен полет по маршрута 24-а авиобаза Крумово - Враца - София, с цел да бъде превозено потърпевшо дете, на което да се окаже незабавна здравна помощ, се споделя още от в известието на Министерство на вътрешните работи.

Хеликоптерът излетя в 18.25 часа от авиобаза Крумово за Враца и се приземи в София в 19.45 ч. С него бяха превозени медицински екип и потърпевшото дете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР