Дете на четири години, прието в детското отделение на Специализираната

...
Дете на четири години, прието в детското отделение на Специализираната
Коментари Харесай

4-годишно дете беше прието в болница в София с неизяснен хепатит, доц. Мангъров коментира случая

Дете на четири години, признато в детското поделение на Специализираната болница за интензивно лекуване по инфекциозни и паразитни заболявания " Проф. Иван Киров “ с неуточнен хепатит, е изписано в доста положително общо положение. Това сподели за Sofia24.bg доцент Атанас Мангъров, шеф на отделението. Той добави, че детето ще бъде на надзорен обзор след 20 дни.

" Не се потвърди нищо. Всъщност лабораториите не съумяха да уточнят кой е етиологичният извършител на хепатита. Случаят е открит инцидентно, заради това, че детето подвига температура и има повръщане, и когато го изследват в Дупница откриват повишени стойности на трансаминазите. Това са чернодробни ензими, които приказват за инфектиране на черния дроб. Не е имало жълтеница, не е имало нищо ", разяснява специалистът. 

Хепатитът е с неуточнен генезис. По думите на лекаря няма съображение за терзание.

" От време на време се случва. Преди няколко седмици имахме отново едно друго такова дете, което беше с минимална жълтеница и което след към 1 седмица си отиде у дома ", изясни доцент Мангъров.

Той предложи на родителите да бъдат спокойни и да си гледат децата по метода, по който би трябвало да се гледа всяко едно дете, без да се тормозят и без да залитат към крайности. 

Припомняме, че преди няколко дни основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев заяви за две проби, взети от деца, за които има подозрения за мистериозния хепатит и се очакваше да приключат проучванията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР