Дете на 9 години с тежка травма на корема след

...
Дете на 9 години с тежка травма на корема след
Коментари Харесай

Дете пострада тежко след падане от колело

Дете на 9 години с тежка контузия на корема след рухване и удар в една от дръжките на колело. Направените проучвания демонстрират, че момчето има скъсване на черен дроб и кръвоизлив в коремната празнина, оповестиха от регионалната болница в Кърджали.
Сформиран е незабавен екип от доктор Александър Милчев и доктор Петко Калчев,анестезиолозите доктор Стоян Петков и доктор Владимир Йорданов, които правят тежка интервенция.
Детето е сложено под дейни интензивни грижи и наблюдаване. В резултат на бързата реанимация е възобновена кръвозагубата и положението му е нормализирано. В момента момчето се възвръща в хирургично поделение. То е контактно и в положително положение, допълват още от лечебното заведение.
Това е вторият тежък случай на потърпевшо с велосипед дете за последните две седмици.
Преди дни друго момче на 14 година е признато със сериозен вътрешен кръвоизлив и скъсване на далака вследствие рухване от колело.Това е наложило незабавна интервенция за премахване на далака, направена от доктор Петко Калчев в екип с анестезиолога доктор Диана Димитрова. Момчето е изписано в положително общо положение.
Наблюдава се зачестяване на случаите с деца, минали през травматологично и хирургично поделение на болничното заведение в Кърджали с разнообразни контузии и пострадвания след произшествия при рухване от колело през август и началото на септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР