Дете на 6 години в критично състояние, с остра вирусна

...
Дете на 6 години в критично състояние, с остра вирусна
Коментари Харесай

Транспортираха със “Спартан“ 6-годишно дете в критично състояние

Дете на 6 години в сериозно положение, с остра вирусна зараза (грип А, преболедувало скарлатина), беше превозено със аероплан „ Спартан ” от Бургас до София. Искане за осъществяване на консултация и реанимационен трансфер е постъпил публично в Министерството на здравеопазването през днешния ден, рано сутринта, от УМБАЛ – Бургас.
Прочетете още
Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев е известен за случая късно през вчерашния ден, като незабавно координира опцията за реализирането на полета с министъра на защитата. Още през вчерашния ден е осъществено и сформирането на медицински екип, който да извърши авиомедицинската задача, оповестяват от Здравното министерство.

Самолетът „ Спартан ” излетя в 9:30 ч. от летище „ Враждебна ” с реанимационен екип от УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ”в състав: доцент доктор Богдан Младенов, началник на екипа и шеф Клиника по детска анестезиология и интензивно лекуване, доктор Пламена Христова, Любка Чалева, здравна сестра, и Цветелина Иванова, здравна сестра-бордна от екипа по авиомедицинска евакуация на ВМА.

Малко след 13:30 ч. самолетът кацна на летище „ Враждебна ”. Към момента детето е приведено в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лекуване на „ Пирогов ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР