Дете на 2 години и два месеца е спасено от

...
Дете на 2 години и два месеца е спасено от
Коментари Харесай

Спасиха 2-годишно дете, глътнало ключодържател от пакет с царевични пръчици

Дете на 2 години и два месеца е избавено от лекари от МБАЛ-Пазарджик, откакто погълнало играчка-ключодържател от пакет с царевични пръчици, оповестиха от лечебното заведение.

На 11 януари към 18 часа момченцето е докарано в Спешно поделение от родителите си от Велинград. От рентгеновата фотография, която носели станало ясно, че в хранопровода на детето е попаднало непознато тяло . След направените проучвания и съвещания със експерт, то е ориентирано към УНГ отделението. Налага се да бъде осъществена незабавна интервенция по изваждане на непознатото тяло.

Манипулацията не може да бъде отсрочена, защото детето стартира да демонстрира признаци на дихателна непълнота . Д-р Владимир Атанасов прави сполучливо интервенцията в екип с здравна сестра Ваня Райчева, анестезиологът доктор Димитър Иванов и анестезиологичната сестра Нели Славова.

Около седем часа след поглъщането на ключодържателя се пристъпва към неговото премахване от хранопровода. Детето е имало шанс, че ключодържателят е попаднал в хранопровода, а не в трахеята, тъй като последствията можеха да са съдбовни, разяснява началникът на ОАИЛ доктор Димитър Иванов.

Той моли родителите да бъдат деликатни при закупуването на царевични пръчки с играчка . Според него е недопуснимо и рисково да се дават без контрол в ръцете на дребни деца.

Малкото момченце е изписано тази заран от УНГ отделението на МБАЛ-Пазарджик, а лекарите се надяват сходни случаи да бъдат изключение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР