Дете и баща му са с петна по краката след

...
Дете и баща му са с петна по краката след
Коментари Харесай

След оплакване във Фейсбук: БАБХ се задейства по сигнал за „диня, миришеща на ацетон“ на столичен пазар


Дете и татко му са с петна по краката откакто яли от плода

2-годишно дете и татко му са с петна по краката и подозрения за отравяне с любеница, съдържаща ацетон. Плодът е бил закупен от столичния пазар в кв. “Младост “ 1 като била захарна и без семки, написа в профила си в четвъртък актрисата Весела Бабинова. Потърпевши от случката са нейни другари. Смущаващото е, че фамилията е подало сигнал до БАБХ и никой не се е задействал, с цел да ревизира случая.

„ Мястото е пазарчето в „ Младост ” 1, което аз по носталгични аргументи доста почитам, само че откакто моите другари се връщат и споделят нещо от сорта на „ Господине, динята Ви не е ок, има химикали в нея, посетихме доктор. ”, отговорът е: „ Никой различен не се е оплакал ”, написа тя.

Бабинова твърди още, че в кофата с дините е миришела „ ужасяващо “ на ацетон, а питателните артикули са съхранявани на неуместно висока температура на пазара.

„ ОК, към този момент множеството от нас се научихме от кое място да пазарим и какво да не ядем, само че може ли като има институции, които дават отговор за това и ти се свържеш с тях, с цел да им кажеш „ пичове, вардя ви корите в ледник, в случай че желаете да ги вземете да ги видите, проби да вършиме ”, да си правят работата? “, пита актрисата.

След явният отзук и хилядите споделяния БАБХ се е активизирала по проблема.

„ Вчера и през днешния ден (6 и 7 юли) инспекторите правят инспекции и следене от търговеца към дистрибуторския център. Установено е, че динята е част от партида, импорт в Европейски Съюз от трета страна, като е обяснен и вносителят. Издирени са останалите налични количества от партидата и са възбранени до изясняване на случая.

Взети са проби за лабораторен разбор. Те ще бъдат изследвани в акредитирана лаборатория за остатъчни субстанции от пестициди, тежки метали, ще бъде направено и микробиологично проучване.

От началото на сезона на дините досега в Агенцията по храните няма постъпили други сигнали и недоволства “, пишат от службата. 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР