Дете едва не загина при ужасяваща катастрофа в столицата. За

...
Дете едва не загина при ужасяваща катастрофа в столицата. За
Коментари Харесай

Дете се размина с драскотина при кошмарна катастрофа в София СНИМКА

Дете едвам не почина при ужасяваща злополука в столицата. За случая научаваме от неправителствената организация " Офлайн Кидс ".

От  " Офлайн Кидс " написаха на страницата си във Facebook, че пътнотранспортното произшествие е станало на 16 март.

В обявата се показва, че безценен джип, ръководен от жена, не спрял на знак стоп и блъснал моторист. Мотористът, до момента в който падал, блъснал колелото на дете, което се е намирало в региона на случая. В този миг велосипедът ударил детето.

" На 16 март излязох със сина ми да караме колела. Отдавна го планирахме, единствено двамата, и го чакахме с неспокойствие, а денят беше безоблачен, както и настроението ни. Детето е храбрец и обича да опитва. Опита се да качи един тротоар, само че без триумф. Оказа се, че 3 минути по-късно този " неуспех " избави живота му. Завивахме наляво в една от най-тихите и спокойни улици. Яни реши да мине през тротоара, само че този път слезе от колелото. В същия този момент дама с огромен и безценен джип не стопира на стоп тъкмо до нас и блъска моторист на пътя с преимущество. Последният, до момента в който пада, удря колелото на Яни, а колелото удря детето. Стана за секунди, а шокът беше с нас дни наред. Трудно ми е да ви опиша ужаса на сходна панорама, в която се чудиш дали детето ти ще се изправи ", написаха от  " Офлайн Кидс ".

Джипът бил със сплескан челен капак и отвеян по улицата регистрационен номер, а колелото на детето полетяло и се сгромолясало с голяма мощ в близкия канал.

" Мотористът беше добре, единствено ядосан за вредите по возилото му. Само за информация, мястото на злополуката беше от другата страна на дървото в дясно ", пишат още от неправителстваната организация. Публикувана е и фотография, на която се вижда мястото, на което се е озовало колелото след удара.

Детето се е разминало единствено с драскотина и нерешителност:

" В главата си превъртях десетки сюжети по какъв начин е можело да се развие действието, в случай че Яни беше върху колелото, от другата му страна или на пътя на мотора. Но това не е най-важното ".

От организацията акцентират, че шофьорката, предизвикала злополуката, си е признала, че е употребила мобилния си телефон, до момента в който е карала.

" Разминахме се с 320 лева за ремонт на колелото, вместо тежки контузии или заравяне, само че можеше и да не е по този начин. Тя, стоешком си комфортно и безвредно в голямото транспортно средство, отдадена на изкушението да види какво ново в цифровото устройство, несъзнателно е рискувала два живота. А може би и повече, няма по какъв начин да разберем...

Тази обява е само зов към всички водачи да оставяме телефоните на назад във времето, до момента в който сме зад кормилото. Ако сме откровени, мъчно ще намерим нещо толкоз незабавно, че да рискуваме човешки живот. Истина е, ДИГИТАЛНОТО МОЖЕ ДА ПОЧАКА... Животът - не ", прибавят от фондацията.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР