Дете е заболяло от морбили във Варненско. Случаят е потвърден

...
Дете е заболяло от морбили във Варненско. Случаят е потвърден
Коментари Харесай

Втори случай на морбили във Варненско, заразено е дете

Дете е заболяло от морбили във Варненско. Случаят е доказан от Националната референтна лаборатория „ Морбили, паротит и рубеола” в столицата, оповестиха от Регионалната здравна ревизия във Варна.

Детето посещава детско заведение. Предприети са противоепидемични ограничения за ограничение разпространяването на болестта, написа "Монитор ".

Това е вторият случай на морбили в региона. При първия случай, доскоро повече от седмица заболя 29-годишен мъж във Варна, който се оказа, че не е ваксиниран против морбили.Той се е самолекувал с антибиотици, не е бил ваксиниран и бе признат в болница.

Не стана явен източникът на болестта, защото мъжът е работил на летището и е имал контакт с хиляди туристи. Инкубационният интервал е 21 дни. Засега няма епидемиологична конюнктура ", сподели доктор Дочка Михайлова - шеф на РЗИ.

Издирени и открити са всички непрекъснати контактни лица на болният, като сътрудници, съседи и другари, както и персоналният му доктор, с който той е контактувал. Младият мъж е имал и други съпътстващи болести, преди да се болести с морбили и сега продължава домашното си лекуване по отношение на тези болести, които нямат касателство към морбилито, разяснява и шефката на дирекция "Надзор на заразните заболявания " в РЗИ-Варна, доктор Янка Драганова.

За интервала 16-22 август, записаната в РЗИ остра заразна заболeваемост се движи в присъщите за сезона граници като се изключи доказания случай на морбили. Към момента се регистрира наклонност на задържане на развиването на епидемиологичния развой, само че се чака есенен пик на морбили и хепатит А.

Здравните посредници по места оказват подпомагане в издирването на неимунизираните, разяснение на потребността от навреме търсене на здравна помощ при заболяване и повишение на информираността на популацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР