Дете е със сериозни изгаряния след посещение на столична ясла,

...
Дете е със сериозни изгаряния след посещение на столична ясла,
Коментари Харесай

Дете е с химически изгаряния след посещение в столична ясла

Дете е със съществени изгаряния след посещаване на столична ясла, заяви. За случая алармираха родителите на момиченцето, което сега е в " Пирогов ". От детското заведение споделят, че нямат пояснение за изгарянията и до момента не са имали сходни случаи. Шестима души от личния състав, в това число директорката, ще бъдат препоръчани за дисциплинарно наказване.

На 14 септември Георги Събински и брачната половинка му водят както нормално щерка си на детска ясла. От няколко месеца детето посещава 56-то ОДЗ в столичния квартал " Младост` " и до момента съществени проблеми с престоя му там е нямало.

Към 3 и 15 се обадиха на жена ми да я вземе с думите, че е с обривчета и зачервявания и оттова нататък стартира чуденето сигурно какво е - изгаряне, полазване от насекомо или алергична реакция. Прибрахме се у дома, щерка ми ревеше, обикновено, това си е болежка от изгаряне, появиха се към този момент и мехури ", изяснява Георги Събински.

След две визити при персоналния доктор фамилията стига и до " Пирогов ", където детето е настанено с диагноза химическо изгаряне, споделя бащата.

И до през днешния ден обаче от детската градина няма пояснение от кое място е пристигнало то: " Допускаме всевъзможни разновидности защо ли не. Но харата, които се грижат и са били директно виновни за детето изрично споделят и изясняват, че не е имало достъп до препарат на детето ", споделя Наталия Маринова, шеф на 56-о ОДЗ.

Това удостоверяват и други родители на деца, посещаващи детското заведение: " Лично аз съм с деца астматици, взела участие съм в инспекция, инициирана от мен да видя къде седят препратите. Те седят в стая, друга от тази, в която родителите споделят, че са рискови за децата ", споделя Йоана Лечева.

Въпреки това, свястно пояснение по какъв начин детето е получило изгарянията няма. " В случая съм предложил за дисциплинарно наказване 6 индивида, в това число и шефът на детската градина ", споделя Мирослав Боршош, зам.-кмет на София.

А дали повода за изгарянията са препарати за стерилизация, следва да покаже епикриза, която би трябвало да е подготвена при започване на другата седмица. Пострадалото дете към този момент се възвръща, само че повече няма да посещава това детско заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР