Дете е с охлузвания по лявото ухо, майката твърди, че

...
Дете е с охлузвания по лявото ухо, майката твърди, че
Коментари Харесай

Дете е с наранявания по ухото, майката твърди, че учителка в детска градина в Пловдив му го е дърпала

Дете е с охлузвания по лявото ухо, майката твърди, че за това е отговорна учителка от забавачницата, която то посещава. Ситуацията се развива в ДГ „ Дъга ” в Пловдив.
Прочетете още
„ На 13 декември 2022 година вечерта прибрах децата от детската градина към 17:30 часа. Около 20:30 часа започнах да ги приготвям за лягане и при къпането на момченцето ми Петър забелязах охлузвания по лявото ушенце от задната страна, както и драскотина по лявото коляно. След това разговарях с децата и те ми споделиха, че госпожа В. Илиева му е дърпала ухото, извела го е от спалното помещение и го е завела в детския ъгъл ”, показа Даниела Нешева, майка на момчето, пред медията ни.

Същата вечер, Даниела Нешева се е свързала и с друга майка от трета „ А ” група, която е удостоверила, че въпросната учителка е дърпала ухото на Петър.

На 14 декември 2022 година, детето е заведено за освидетелстване при правосъден доктор, доктор Здравка Пенчева.

Майката се оплака, че директорката на градината дефинира детето като невъзпитано, предлага на родителите да го реалокират в друга забавачница и предлага то да бъде отписано от спомагателна активност – национални танци, тъй като там има дете от тяхната група, с което се нервират.

Даниела Нешева изясни, че не са уведомили директорката за случилото се, тъй като не чакат подпомагане от нейна страна.

Майката е подала тъжби до Прокуратурата, до кмета на регион Северен и до кмета на Пловдив.

„ Обмислям да преместя децата в друга градина, макар че тази е доста покрай дома ни и ми е доста комфортна, само че няма свободни места в забавачниците в региона. Страх ме какво още може да се случи ”, разяснява майката на Петър пред медията ни.

Адвокатът на Даниела Нешева, Евгени Костадинов, съобщи пред медията ни, че чака Прокуратурата да направи инспекция по случая, само че към този момент близо 10 дни няма никаква реакция.

Репортер на медията ни потърси за коментар Бойка Палийска, която е шеф на ДГ „ Дъга ”. Тя съобщи, че не са получени недоволства от родители или тъжби и не е осведомена със случая. Тя сподели, че е направила инспекция измежду сътрудниците си и те също не са чували за сходен проблем в забавачницата. Тя съобщи, че в случай че се окаже, че в обвиняванията няма истина, ще потърси правата си по законов ред.

TrafficNews продължава да следи развиването по случая.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР