Дете беше нахапано от домашен питбул на детска площадка в

...
Дете беше нахапано от домашен питбул на детска площадка в
Коментари Харесай

Домашен питбул нахапа дете в Асеновград

Дете беше нахапано от домакински питбул на детска площадка в Асеновград. Инцидентът е станал през вчерашния ден, към 18 часа в квартал " Запад ".

9-годишният Христо играел футбол със свои другари, затичал се да догони топката, когато бил повален от животното. При типа на нападението приятелите му хукнали да търсят помощ и Христо останал самичък с кучето. Момчето по знамение е съумяло да се защищити и се е отървало с пострадвания по крайниците и гърба.

Подробности вижте в директното включване на Николай Райшинов.

Това не е първия подобен случай, описват хора от квартала. Преди месеци момиче на 9 години е било нападнато от същия питбул.

По данни на очевидци животното е било пуснато без мотив на детската площадка, макар че в непосредствена непосредственост има построена площадка за игра на кучета.



Собственичката на домашното животно е открита и ще бъде санкционирана, като след инспекция по случая ще се реши дали да не ѝ се наложат и по-строги наказания.

Тази заран хората се събраха на митинг на детската площадка с искане за извеждане на кучето от квартала. Майката на потърпевшото дете описа, че Христо е спал мъчно тази нощ и че е споделил, че няма да излиза на открито, до момента в който питбула е на независимост.





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР