Деснянският районен съд в Чернигов осъди на 10 г. затвор

...
Деснянският районен съд в Чернигов осъди на 10 г. затвор
Коментари Харесай

10 г. затвор за руския танкист, стрелял по жилищна сграда в Чернигов -

Деснянският областен съд в Чернигов осъди на 10 година затвор съветския пълководец на танк Михаил Куликов, упрекнат в обстрел на жилищна постройка, оповестява в. Ґрати.

Николай Куликов, старши сержант в 35-а обособена гвардейска мотострелкова бригада от 41-ва войска на Руската федерация, е упрекнат в нарушение на законите и обичаите на войната, като е стрелял по жилищна постройка в покрайнините на Чернигов.

Куликов е влезнал на украинска територия през нощта на 23 против 24 февруари. Конвоят му стигнал до Чернигов и до момента в който се движели по улицата, командирът му извикал: " РПГ, зад теб, във висока постройка! " Куликов завъртял кулата на танка и стрелял.

По време на правосъдния развой старши сержантът се признава за отговорен и се разкайва, а по време на разпита изяснява, че заповедта за пукотевица му е била дадена от командира на танковия батальон майор Леонид Шчеткин.

По време на правосъдния развой Шчеткин е бил сменен и в изявление за украински блогър отхвърля танковете да са стреляли по хора или жилищни здания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР