„Десният” зелен „демократ” и съпредседател на „зелениге” Борислав Сандов е

...
„Десният” зелен „демократ” и съпредседател на „зелениге” Борислав Сандов е
Коментари Харесай

Десният - зелен Борислав Сандов доволно усмихнат с младеж ите на БСП

„ Десният” зелен „ демократ” и съпредседател на „ зелениге” Борислав Сандов е помагал в акцията на алената Стоянка Балова за кмет на град Златица.

Тя е изтъкнат деятел на младежите на Българската социалистическа партия. На 50 Конгрес на Българска социалистическа партия през 2020 година Балова е определена и за член на Националеният съвет на Столетицата.

Помощта на Сандов е увековечена на фотоси, на които сегашният претендент за народен представител от „ Демократична България” стои усмихнат до ушите измежду деятели на младежката Българска социалистическа партия.

Това е следващото доказателство за топлите връзки на „ зелените еколози” с алената партия. Примерите са доста, ето някои от тях:

През 2009 година тогавашният шеф на Природен парк „ Витоша”, а в този момент общински консултант от „ Демократична България” - Тома Белев, е уволнен от поста за преразход на гориво, т.е. за кражба на бензин.

Тогава за него персонално се застъпва министър председателят по това време - Сергей Станишев.и Белев е върнат на работа.

Две години по-рано – през 2007, сегашният „ десен” общинар е претендент за евродепутат, повдигнат от Зелената партия на Александър Каракачанов, наследник на видният комунистически функционер - военачалник Панайот Каракачанов. През мандата на Тройната коалиция,Зелената партия” е съдружен сътрудник на Българска социалистическа партия и даже има квота във властта.

Друг „ десен” и „ зелен”, който е в топла връзка с Българска социалистическа партия, е Евгений Дайнов.Той е и от учредителите на политическата групировка на „ зелените” през 2008 година

Биографията на Дайнов е класическка за наследник на висшата номенклатура на Българска комунистическа партия.

Евгений Дайнов е наследник на дългогодишния сътрудник на „ Работническо дело “ в Москва и Лондон Александър Дайнов. Дайнов-старши е член на Българска комунистическа партия, в тесни връзки с Държавна сигурност поради работата му във враждебния запад. Майката на Дайнов – Лидия Маринчевска, е член на Отечествен фронт, щерка на дейни борци против капитализма и фашизма.

Изпратен е на разходи на Българска комунистическа партия да учи в Лондон, където приключва междинното си обучение. В тези години елементарните хора могат да пътуват до Румъния или най-вече до Германска демократична република. Но това не важи за привилегирования от режима Дайнов – след това той е вкаран като постоянен студент в Оксфорд по специалността „ Нова история и модерни езици “ в колежа „ Корпус кристи.

През 1982 година Евгений Дайнов е причислен за аспирант (с тематика на дисертация история на комунистическите движения) в Института по история на Българска комунистическа партия. Това става със особено решение на Секретариата към Централен комитет на компартията, подписано от шефа Давид Елазар (Дайшо) – извънредно правилен и доближен до Живков партизанин от отряд „ Чавдар “, пълководец на Шопския партизански отряд. Освен Института по история на Българска комунистическа партия, Елазар управлява и отдела по агитация и пропаганда на партията-държава.

През 1984 година Дайнов получава научната степен претендент на историческите науки с дисертация на тематика „ Френската комунистическа партия и казусът за политическите съюзи (1972-1981 г.) “.

Подобна комунистическа биография има и съпредседателят на „ зелените” Владислав Панев.

Бащата на Панев е сътрудник на Държавна сигурност. Според информацията, обнародвана от Комисията по досиетата, Панчо Вълков Панев е работил като конфиденциален помощник за тайните служби на комунистическа България. Вербуван е от Окръжната конструкция на Държавна сигурност в Хасково през ноември 1980 година Панев-старши е притежател на явочна квартира в Димитровград. В архивите на Държавна сигурност е прочут с псевдонима си „ Роза “.

Бащата на „ десния “ политик е оголен от Комисията по досиетата при инспекцията на предишното на общинските съветници. Роденият през 1948 година в село Длъгнево Панев е общинар в интервала 1995 – 2003 година от локалния парламент на „ работническия град “. Той е повдигнат от партия Български либерали на Петко Симеонов, които по това време (1995 година) са в коалиция с Българската социалистическа партия с ръководител Жан Виденов.

Впоследствие Панчо Панев взе участие в приватизацията на завода за климатична техника „ Климатех “ АД в Димитровград, където се е подвизавал като сътрудник на Държавна сигурност. Той е изпълнителен шеф на предприятието. И синът му Владислав Панев, настоящ съпредседател на „ Демократична България “, се насочва към Димитровград, където приватизира „ Πpoмишлeни cтoĸи – Димитpoвгpaд “ EOOД cpeщy сумата от 97 570 лева Дружеството се занимава с търговия на едро и дребно, изкупуване, посредническа и външнотърговска активност и отдаване чартърен на търговски и складови площи.

По това време Владислав Панев е и кореспондент в изданието на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев.

През 2007 година татко и наследник Паневи към този момент са акционери в компанията „ Статус капитал “, която ръководи капиталови фондове.

Декември 2016 година незнайният до тогава в „ зелените “ среди Владислав Панев внезапно става съпредседател на партия „ Зелените “. Явно с протекциите на Прокопиев.

Списъкът с лицата, създаващи топли връзки сред „ Демократична България” и Българска социалистическа партия може да се продължи още. Но както постоянно от съвсем 20 години най-ощетени са същинските ангикомунисги и десни гласоподаватели.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР