Десният кандидат Гилермо Ласо обяви победата си на втория тур

...
Десният кандидат Гилермо Ласо обяви победата си на втория тур
Коментари Харесай

Кандидатът на десницата спечели президентските избори в Еквадор

Десният претендент Гилермо Ласо разгласи успеха си на втория тур на президентските избори в Еквадор, предадоха международните организации, заяви Българска телеграфна агенция.

Ласо съобщи, че приема предизвикването да промени страната, изправена пред тежка икономическа рецесия, влошавана още повече от пандемията от COVID-19. " На 24 май ще поемем с отговорност предизвикването да променим ориста на нашата татковина и да дадем на всички в Еквадор опциите и просперитета, към които се стремим ", съобщи консерваторът, представен от AFP.

" Това е ден, в който всички еквадорци дефинираха бъдещето си ", акцентира Ласо, представен от " Ройтерс ". Кандидатът на социалистите Андрес Араус призна провалянето си, откакто преброяването на 95 на 100 от подадените гласове сподели, че той е получил поддръжката на 47,5 на 100 от гласоподавателите против 52,5 за неговия конкурент. По-рано Араус разгласи успеха си, без да изчака формалното оповестяване на резултатите, като се базира на данни от екзитпол.

Победата на консерватора Ласо ще бъде приветствана от непознатите вложители, които се притесняваха от обещанията на Араус за обществени разноски на фона на слаби държавни финанси и изпитваща усложнения стопанска система, отбелязва " Ройтерс ". Новият президент ще встъпи в служба на 24 май.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР