Десните избиратели в София, определяни като ключови за крайния изход

...
Десните избиратели в София, определяни като ключови за крайния изход
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Десните в София се насочват повече към Фандъкова на балотажа


Десните гласоподаватели в София, определяни като основни за крайния излаз на балотажа, се насочват повече към Йорданка Фандъкова, в сравнение с към Мая Манолова. Това сподели изследване на социологическата организация "Алфа Рисърч " измежду 800 гласоподаватели по поръчка на bTV.

Една трета от гласоподавателите на "Демократична България " споделят, че няма да отидат до урните, а останалите се разпределят в съответствие 2 към 1 в интерес на Йорданка Фандъкова. При гласувалите за Борис Бонев, към 40% настояват, че няма да гласоподават на втория тур, а останалите също се разпределят в интерес на Фандъкова, само че с 1.5 към 1.

17% към момента не са решили за кого ще гласоподават на балотажа в София. Данните сочат, че ще има леко понижаване на изборната интензивност - до момента в който на първи тур регистрираната интензивност е 42,7%, то за втори едвам 38% от хората имат намерение да отидат до урните.

Боряна Димитрова от социологическата организация изясни, че по-ниската изборна интензивност идва от гласоподавателите на политическите сили без показани кандидати на втория тур.

Според изследването 55,3% от решилите за кого да гласоподават, ще поддържат Йорданка Фандъкова, а 44,7% - Мая Манолова. Йорданка Фандъкова ще бъде подкрепена от хората с висше и приблизително обучение, на което се дължи затвърждаването на разликата сред двамата претенденти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР