Десктоп процесорите Intel Coffee Lake-S, както е известно, официално се

...
Десктоп процесорите Intel Coffee Lake-S, както е известно, официално се
Коментари Харесай

Дънната платка Onda H110C+ официално поддържа младшите Intel Coffee Lake-S процесори

Десктоп процесорите Intel Coffee Lake-S, както е известно, публично се поддържат единствено от дънните платки с чипсети от серията 300. Според производителя, повода е в модифицираната система на зареждане на новите чипове.

Въпреки това, формалната несъответственост на процесорите Coffee Lake-S и дънните платки с чипсети от серията 100, не попречи на китайската компания Onda да добави поддръжката на тези чипове.



Така да вземем за пример, дънната платка Onda H110C+ употребяваща бюджетната систематична логичност Intel H110, получи възобновяване на UEFi фърмуера, което добави поддръжката на процесорите Core i3-8100 и Core i3-8350K. По-производителните чипове не са включени в поддръжката, най-вероятно, тъй като зареждането на LGA1151 сокета в тези дъна е едва.



Да си напомним, че някои професионални овърклокъри от дълго време употребяват за ускоряването на Coffee Lake-S процесорите добре познатите дънни платки с чипсети Intel Z170 и Z270. Неотдавна немският запалянко Dancop сложи SuperPi 32M връх, употребявайки процесора Core i7-8700K и дънната платка ASUS ROG Maximus IX Apex.

Версията UEFI 1.00 Beta за дъното Onda H110C+ с четириядрените процесори Coffee Lake-S може да се употребяват единствено с операционна система Windows 10. По-ранните Windows 8.1 и Windows 7 към този момент не се поддържат.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР