Десислава Трифонова вече не е изпълнителен директор на Българската агенция

...
Десислава Трифонова вече не е изпълнителен директор на Българската агенция
Коментари Харесай

Мощен скандал разтърси Агенцията за инвестиции

Десислава Трифонова към този момент не е изпълнителен шеф на Българската организация по вложения и тя се разгласи за жертва на реваншизъм.

Стамен Янев се връща на управителния пост в Българската организация по вложения, заяви служебният министър на стопанската система Кирил Петков, след първото постоянно на кабинета. Янев заемаше позицията и преди, само че за малко беше заместител на министъра на стопанската система Лъчезар Борисов.

Стамен Янев е считан за непосредствен до Даниел Вълчев, някогашен министър на образованието. Двамата бяха в партията ДБГ на Меглена Кунева. Според медийни изявления и двамата са от кръга на издателството "Сиела ".

В момента е доста значимо оптимално огромен опит да се влее назад в организацията по този начин, че да се опитаме да притеглим пресен капитал, колкото можем по най-ефективния метод, сподели Петков. Той не заяви каква е повода за промяната на Трифонова и сподели, че няма характерни рецензии към досегашната ръководителка на БАИ.

"Днес в 11.00 часа Стамен Янев нахлу като мутра в БАИ и ме изрита. Беше ми връчена заповед за освобождение без предупреждение. Не разбирам за какво бях изхвърлена по този метод ", съобщи Трифонова пред няколко медии. “Искам пояснение от министър Кирил Петков за какво съм освободена. Имам общо 10 години опит в държавната администрация. Искам да получа пояснение за грубото отношение. Аз съм жертва на някакъв реваншизъм, желая да знам за какво съм уволнена. По времето, когато съм била шеф на Агенцията за вложения, тя е постигнала най-хубавите си резултати ", сподели още Трифонова.

Заместник министрите в стопанската система

Кирил Петков заяви, че ще има трима заместник-министри: Карина Константинова, Яна Балникова и Ирена Младенова. Това ще е третият път, в който Ирена Младенова е в длъжностен кабинет, добави Петков. "Екипът ми е доста добър. Абсолютни експерти. Всички идват с концепцията да бъдат безусловно транспарантни и професионални хора. Много от тях имат и опит в държавното ръководство. Имаме и хора от частния сектор”, сподели той.

И в Министерство на вътрешните работи

Със заповед на служебния министър председател Стефан Янев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов, оповестиха от държавната пресслужба.

Емил Ганчев е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година След този интервал, до началото на 2020 година е заместник-директор на Бюрото по отбрана при основния прокурор. От юни 2020 година до момента е чиновник в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Завършил е Висшия институт при Министерство на вътрешните работи със компетентност "Право ".

Венцислав Катинов е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година В интервала 2014 година - 2015 година е шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен. Има висше икономическо обучение, приключил е Стопанската академия "Д.А. Ценов " в Свищов.

Енчо Мирчев е дълготраен чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи. В интервала от ноември 2017 година до септември 2018 година е началник на Инспекторат НЗОК. Завършил е Военната академия "Г.С. Раковски ", има също по този начин образователно-квалификационна степен "магистър " от ВНВУ "Васил Левски " във Велико Търново по компетентност "Свързочни войски - инженер по връзките ".

От длъжността заместник-министър на вътрешните работи са освободени Милко Бернер, Стефан Балабанов и Михаил Златанов.

Днес Министерският съвет промени и Устройствения устав на Министерството на културата, като усили броя на заместник-министрите от двама на трима.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР