Десислава Трифонова - от поста изпълнителен директор на Българската агенция

...
Десислава Трифонова - от поста изпълнителен директор на Българската агенция
Коментари Харесай

Десислава Трифонова видя в уволнението си атака срещу правителството на Борисов

Десислава Трифонова - от поста изпълнителен шеф на Българската организация за вложения, разгласи, че приема уволнението си като рваншизъм по отношение на нея и държавното управление на някогашния министър председател Бойко Борисов, което я е назначило на поста.
Припомняме, че някогашният зам.-министър Стамен Янев се връща като началник организацията. Рокадата се оказа изненадваща за досегашното управление, което видя в случилото се политически претекстове.
Трифонова изясни, че не може да разбере защо е освободена.
" Уволнението се случва без предизвестие. В претекстовете написа - преустановяване на контракта без предупреждение от органа по предопределение. Министър Кирил Петков не ме извика и не сподели за казуса. Той влезе и сподели да се махам ", сподели още освободената от поста.
Трифонова е учила за правист в Софийския университет и твърди, че има огромен опит в ръководството на огромни потоци от финанси. Тя е назначена на поста от някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов.
" Имам 10-годишен опит в обществената администрация. Работила съм в разнообразни ведомства и в Министерски съвет. Била съм Началник на отдел в Държавна фирма „ Земеделие “ в Министерство на финансите съм работила ", изясни Десислава Трифонова.
Тя съобщи, че няма да търси правата си по правосъден път, само че добави, че е имала огромни триумфи за 5 месеца.
" Над милиард и 100 милиона привлечените вложения. Нямаме още задгранични, само че се водеха съществени договаряния с американски компании и една корейска ", изясни тя и добави, че Българската организация за вложения не се занимава единствено с задгранични вложители.
" Тя се занимава и с локални вложения. В тези сертифицирани планове за вложения са включени и локални бизнеси, и разширение на задгранични компании, които вземат решение да се разширят у нас ", изясни Трифонова.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР