Десислава Танева е предложена от премиера Бойко Борисов за наследник

...
Десислава Танева е предложена от премиера Бойко Борисов за наследник
Коментари Харесай

Предложиха Десислава Танева за нов земеделски министър

Десислава Танева е препоръчана от премиера Бойко Борисов за правоприемник на подалия оставка министър на земеделието Румен Порожанов, заяви вестник " Труд ".
Проектът на решение за лични промени в Министерския съвет към този момент е импортиран в Народното събрание.
Танева ръководеше Министерството на земеделието от 2014 до 2017 година във втория кабинет на Борисов. Свързана е с партия ГЕРБ от самото й основаване през 2006-2007 година, когато става регионален координатор за Сливен.
От 2007 до 2009 година Десислава Танева беше ръководител на Общинския съвет на Сливен. Тя беше един от евентуалните претенденти за министър на земеделието в първото държавно управление на ГЕРБ, само че беше сменена от Мирослав Найденов поради предишното й в земеделския бизнес и риска от спор на ползи.
През 2015 година в мандата си като министър в кабинета " Борисов 2 " Танева се оказа въвлечена в скандална социална поръчка за покупка на първокласни джипове " Тойота " по 200 000 лева за прилагане от държавните горски стопанства в Смолян, Сливен и Благоевград (и преотстъпени краткотрайно на НСО).
Оказа се, че скъпата инвестиция на подчинените на Министерство на земеделието и горите сдружения е облагодетелствала единствения участник в търга - някогашен съученик на Танева и неин другар от детските години.
Танева беше спрягана за министър и при започване на 2017 година, когато се формираше третото държавно управление на Борисов. Името й обаче още веднъж отпадна от кабинета - по това време Танева беше бременна с близнаци, които роди през август 2017. Партньорът й е кметът на община Котел Коста Каранашев.
Междувременно Бойко Борисов разгласи, че е приел оставката на земеделския министър Румен Порожанов поради отхвърли му да в профил от служба член на управлението на Държавна фирма " Земеделие ", махленски по отношение на частна къща за посетители.
" Проверявам доста неща, а това, което форсира подаването на оставка, откакто ясно се разпоредих за премахване на човек в програмата, се оказа, че през днешния ден той още е на работа ", сподели Борисов пред публицисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР