Десислава Иванчева и Биляна Петрова сами са пожелали да останат

...
Десислава Иванчева и Биляна Петрова сами са пожелали да останат
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Иванчева сама е поискала да е в ареста в София, а не в Сливенския затвор

" Десислава Иванчева и Биляна Петрова сами са поискали да останат в следствения арест в София и са отказали да бъдат преместени в сливенския затвор. " Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева в коментар за мизерните условия в ареста, където двете дами живеят от месеци насам.
Тя добави, че не може да се промени с магическа пръчка нещо, което през последните 30-40 години не е ремонтирано. Цачева изясни, че с цел да се направи ремонт в помещението, не би трябвало да има никой - теза, която застъпи в края на предходната седмица.
" Не се прави разделяне, това са изискванията за всички ", добави още тя в изявление за bTV и се похвали, че има фрапантно понижаване на делата в Страсбург за изискванията в българските затвори.
По-рано стана ясно, че Иванчева е подала 109 тъжби поради изискванията в ареста.
Съкилийничка на някогашната кметица на " Младост " и на заместничката ѝ Биляна Петрова - Цветомира Алексиева, която към този момент е на независимост, споделя, че до момента в който спели, върху тях е падала мазилка, а от мръсотията дамите са страдали от циреи. Алексиева удостовери, че тоалетната се употребила пред очите на другите.
" Останалите, които също са в ареста, те са при същите условия, единствено че не пускат тъжби. С цел да не си утежняват ситуацията ", описа още дамата.
" С настаняването там започваш да изтърпяваш наказание… На Десислава извънредно ѝ беше афектиран методът, по който ни правеха обиските. Те като влязат в килията, всичко се обръщаше наобратно. След всеки обиск плачеше. Биляна – също. Тя дори беше по-депресирана, по-психически нестабилна ", показа Алексиева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР