Десислава Иванчева и Биляна Петрова сами избраха да бъдат в

...
Десислава Иванчева и Биляна Петрова сами избраха да бъдат в
Коментари Харесай

Министър Цачева: Иванчева и Петрова сами избраха ареста в София пред сливенския затвор

Десислава Иванчева и Биляна Петрова сами избраха да бъдат в ареста в София, а не там, където се поставя да бъдат – в женския затвор в Сливен.
 Бивша съкилийничка на Иванчева: Условията в ареста са безчовечен  Манолова: Не се боря за правата на Иванчева, в килията й след нея ще има други хора
Това разяснява министърът на правораздаването Цецка Цачева по бТВ. Тя добави, че в ареста в столицата е едно от най-тежките места с оглед изискванията в килиите. Сградата е строена преди век, там се вършат козметични поправки, сега потенциалът и на пандиза, и на ареста към него, е към горна оптималната граница, уточни Цачева.

Това са места за краткотрайно престояване, на лица които са арестанти, това не е непрекъснато помещение, не е общежитие и то би трябвало да дава отговор на избрани критерии. За тези критерии през последните 3 години България се признава от Комитета срещу изтезанията, че дава отговор на изискванията, напомни министър Цачева.

Тя уточни, че всеки, който не е удовлетворен от изискванията, може да предяви иск в съда. 

Десислава спеше със суичъра на главата. И се завиваше през глава. Като пристигнаха, за седмица тя се изпълни с циреи от нечистотията, от прахта, описа някогашната съкилийничка на Иванчева и Петрова - Цветомира Алексиева, която към този момент е на независимост. 

По думите ѝ в ареста не е можело прозорецът да се отвори, нямало и топла вода – единствено студена. Миришеше от тоалетната. Няма по какъв начин да се движиш. Пространството сред двете кревати е доста малко, единствено да си смъкнеш краката. Не можеш да се разминеш, би трябвало да се изчакаме, в случай че някой отиде до мивка, тоалетна. В множеството време би трябвало да седиш на леглото ”, споделя дамата.

„ Банята беше ужасна, само че ни водеха на баня. През ден сме били там, от време на време и всеки ден, в общо помещение. Банята миришеше на тоалетна – студено мръсно, неподдържано ”, разказва Цветомира. Храна са им давали по три пъти дневно, само че била с непоносим усет, стана ясно още от думите й. 

За края на годината в Министерството на правораздаването няма да има бонуси, заяви министър Цецка Цачева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР