Десислава Иванчева и Биляна Петрова не могат да гласуват на

...
Десислава Иванчева и Биляна Петрова не могат да гласуват на
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова не могат да гласуват: Личните им карти тръгнали от Сливенския затвор, МВР не знае къде са

Десислава Иванчева и Биляна Петрова не могат да гласоподават на вота на 26 май, персоналните им документи към момента не са им върнати от Сливенския затвор. 

Страхът им е толкоз огромен, че погазват закон след закон, единствено и единствено да ни подлагат на репресии. Явно ние сме най-големият боязън на статуквото на тези избори ”, разяснява краткотрайно отстраненият кмет на столичния „ Младост ” Десислава Иванчева, която бе издигната за самостоятелен претендент за евродепутат от предприемчив комитет " Непослушните ". 

„ По закон персоналните ни карти трябваше да ни бъдат върнати при овакантяване на ареста на 8 май 2019 година Да, но не. Държат ги нелегално в нарушаване на член 4, алинея 4 и член 74, алинея 3 от Закона за българските персонални документи ”, изяснява Биляна Петрова.  

Двете писали писма до Сливенския затвор, с цел да си получат документите. Според отговора, изпратен още на 9 май, само че получен едвам в този момент, документите им са отпътували нанякъде, само че неразбираемо накъде. 



„ От Сливен са ги пратили до Столична дирекция на Министерство на вътрешните работи, Дирекция " Български документи за идентичност " (по народному " паспортни служби " ), и можем си ги вземем " при поискване " и след позволение на съда да напуснем дома, споделя Петрова. 

„ Но никой от Министерство на вътрешните работи не знае в коя паспортна работа (в София са 10 броя) се намират персоналните ни карти. Опитвах се да ги издиря, звънях по ред на телефоните на Министерство на вътрешните работи - греда: или не знаят къде са, или не дават информации по телефона, или никой не подвига ”.

Предвид обстановката двете даже откриха сили да се майтапят и споделиха, че може би би трябвало да намерят гадателка, която да „ види ”, в кой офис на Министерство на вътрешните работи са персоналните им карти, тъй като в самото министерство споделят, че не знаят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР