Десислава Иванчева е крайният получател на парите, открити в нейния

...
Десислава Иванчева е крайният получател на парите, открити в нейния
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Иванчева е крайният получател на подкупа

Десислава Иванчева е крайният адресат на парите, открити в нейния автомобил при ареста ѝ. В това е безапелационен ръководителят на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев. Той бе безапелационен, че подопечната му институция няма полицейски функционалности, а от тук нататък прокуратурата ще преценя дали и какви обвинявания ще има против кметицата на столичния регион „ Младост”.

„ Част от парите са открити в автомобила на Иванчева, а друга част - в медиатора. Нямам никаква информация за други лица. От СРС-тата, които сме употребявали, се вижда, че парите за госпожа Иванчева, изрично. Единствено прокуратурата може да реши дали ще има обвиняване и да заяви за постъпили нови очевидци е прокуратурата. Каквито сигнали е имало сме ги подали “, разгласи шефът на антикорупционния орган пред публицисти в Народното събрание, представен от "Канал 3 ".

Относно дейностите при ареста той разяснява: „ Нашите чиновници резервират местопроизшествието, нищо друго. Да не влезе някой, да не отвори вратата на колата. Всичко би трябвало да се резервира досега на огледа да няма никаква смяна “, изясни той.

Попитан дали чиновници на Антикорупционния орган са пречили на Десислава Иванчева да приказва Пламен Георгиев отговори: „ Разбира се, че не са. Нямаме право по закон, дублирам го за прощален път. Работата ни завършва досега на прекъсване на колата. Ние нямаме пълномощия по задържане по този начин, че действително не сме взели участие в задържане на кметицата на „ Младост “. Нашата работа няма полицейски функции”.

Георгиев повтори за следващ път, че е било належащо Иванчева да бъде държана пред колата ѝ, въпреки и на оживеното кръстовище в центъра на София. „ Казах го ужасно доста пъти. Прокуратурата си свърши вярно работата. Оценката ми е като наблюдаващ, в последна сметка нямаме пълномощия в тази сфера. Ако това не беше осъществено на място, в случай че бяха преместили автомобила да вземем за пример пред районното първият въпрос щеше да бъде за какво трябваше да се мести и на друго място да се намират парите “, сподели още шефът на службата за битка с корупцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР