Десислава Еленкова вярва, че добрият специалист трябва непрестанно да надгражда

...
Десислава Еленкова вярва, че добрият специалист трябва непрестанно да надгражда
Коментари Харесай

Десислава Еленкова, мениджър „Маркетинг и комуникации“ в „Застрахователно дружество Евроинс“ АД, част от „Евроинс Иншурънс Груп“ АД

Десислава Еленкова има вяра, че положителният експерт би трябвало непрекъснато да надгражда знанията и уменията си, а кариерният ѝ път е подсилен с голям брой доказателства за професионално и личностно развиване. Заема актуалната си служба в „ ЗД Евроинс “ АД през 2010 година и дава отговор за маркетингови и информационни действия с социална устременост, осъществяване на стратегии за корпоративна обществена отговорност и съгласуване на сходните действия в дъщерните компании на „ Евроинс Иншурънс Груп “ АД в останалите 14 страни.

„ ЗД Евроинс “ АД е втората застрахователна компания в България за 2020 година по индикатор „ Общ премиен доход “. Компанията е част от „ Евроинс Иншурънс Груп “ АД – една от най-големите самостоятелни застрахователни групи, разрастваща активност в Централна и Източна Европа и Оперативно-наблюдателно дело с над 3 млн. клиенти, 3500 служители  и общ премиен доход за 2020 година над 468 млн. евро. Марката  „ Евроинс “ е представена  в 14 страни.

Десислава Еленкова споделя, че обществената отговорност е задача, а мениджмънтът на една компания има ангажимент освен за обезпечаване на облагата, само че и за възстановяване на благосъстоянието на обществото. „ Каузата на нашата компания е да поддържа българските деца и най-много децата в неравностойно състояние, лишени от наставнически грижи. Нашият фокус е върху здравето, развиването и образованието на децата, да имат едно по-добро бъдеще.

Да окажеш помощ и направиш благополучен даже един човек в потребност, да му подадеш ръка в точния миг и видиш искрицата вяра в очите му е в действителност скъпо. “

Q&A

Владимир Ампов – Графа:

- Какви са правилата ви за положителни дела, зад които да застанете?

- Ние сме компания с близо 25-годишна история. През всичките тези години отделяме както средства, по този начин и непринуден труд в лицето на нашите сътрудници, с цел да оказваме помощ за разнообразни дела. Добрите хрумвания ни свързват с фондации с дългогодишна история, отлична финансова отчетност и планове, които припознаваме като свои. Водещите правила в работата посред ни са „ дълготрайно партньорство “ и „ резистентност във времето “. С фондация „ Благотворител “ работим по Националния конкурс „ Млад благотворител “ за възпитаници от 7. до 12. клас, които осъществят благотворителни планове и способстват за възстановяване на средата, в която живеят, поддържат връзка и се учат. Със същата фондация работим и по стипендиантската стратегия „ Постигам по-висок триумф “, чиято цел е да подтиква напъните и устрема към познания на възпитаници и студенти, лишени от наставнически грижи. Имаме ползотворно съдействие и с фондация „ Светът на Мария “, чиято задача е да подкрепя трудовата и обществената интеграция на хора с лека и умерена степен на интелектуални усложнения посредством самостоятелни и групови занимания, профилирано образование и подобаваща трудова претовареност. Ежегодно с фондацията организираме благотворителни базари на територията на нашата постройка „ Еврохолд “, на които се продават сувенири и сладкиши направени от възпитаниците на фондацията. С „ Национален фонд Свети Никола “ работим за подпомагането на деца, лишени от наставнически грижи и настанени в комплекси за обществени услуги на територията на цялата страна.

Емил Нешев:

- Какво е вашето отношение към активността на доброволците и какъв е вашият персонален принос към обществото?

През последните 10 години в резултат на измененията в климата се следи увеличение на естествените катаклизми както по света, по този начин и в България. Благодарение на обществените мрежи доста бързо се образуват групи по райони, които споделят от каква помощ има потребност. Самата аз съм доброволец – сея дървета в „ Новата гора “ на София, всяка година вземам участие в благотворителния базар на Международния дипломатически женски клуб в София, подарявам материални и финансови средства за разнообразни дела, включвам се в начинания освен като доброволец, само че и като наставник и съветник.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР