Десислава Атанасова не е под червената линия за конституционен съдия,

...
Десислава Атанасова не е под червената линия за конституционен съдия,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Атанасова не е под червената линия за конституционен съдия

Десислава Атанасова не е " под алената линия " за парламентарен арбитър, счита съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Кандидатът на ГЕРБ Десислава Атанасова би трябвало да съставлява техния избор, а от наша позиция не би трябвало да е под алената точка на толерантност. Защо споделяме, че не е под алената линия - има някакво равнище на двуличие, в случай че кажем, че макар че дружно сме създали управническата стратегия, конституцията и законите, тя е под алената линия. Това не е по този начин, изясни Петков и добави, че номинацията на ПП-ДБ Борислав Белазелков олицетворявал това, в което имат вяра.

Той не можа да изясни за какво Народното събрание е решило мандатите на Атанасова и Белазелков да са по девет, а не по седем години, защото въпросът е юридически. По-рано и водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски сподели, че това са ги посъветвали юристите.

Аз познавам Спас Русев от 10 години, когато бях бизнесмен. Той беше вложител в разнообразни компании. От време на време имаме срещи, само че не доста постоянно. Какво ми се случи в този ден - звънна ми Спас Русев и ми сподели да се забележим. Аз бях в Народното събрание и споделих " Супер, имам свободно време ", описа Петков.

Решили да се срещнат на централно място, с цел да е ясно, че нямат какво да крият.

Обади ми се, с цел да види какво се случва в България. Той в този момент се върна от Лондон, а аз съм политическа фигура, предстоят ротации, изясни Петков за какво са се срещнали. По думите му предприемачът в никакъв случай не е желал услуги от него.

Имаме си почит като бизнесмени, показа Петков. Винаги сме си говорили общи неща. В случая му се обадих по-късно, споделих " Извинявай, че Соня е пристигнала с мен от Народното събрание ", те желаят да вършат жълти вести, изясни още експремиерът.

" Вече две години в политиката - в никакъв случай не съм се навел зад това, в което нямам доверие ", сподели той.

Петков разяснява и проблема с продажбата на парцели на столичната улица " Чаталджа " на познатата като " кралицата на винетките " Станислава Арнаудова, с която са свързани Асен Василев и Даниел Лорер. 

Толкова съм сигурен, че няма безусловно никакъв спор на ползи, че мога да застана пред всеки, който има подозрения в моя съпредседател и другар, и да го оборя, съобщи Петков. И Бойко Борисов отбрани Василев по-рано през днешния ден, а Делян Пеевски даже съобщи, че е жертва на медиен олигарх.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР