Десислава Атанасова назначила Анастас Анастасов Доскорошният конституционен съдия Анастас Анастасов

...
Десислава Атанасова назначила Анастас Анастасов Доскорошният конституционен съдия Анастас Анастасов
Коментари Харесай

Доскорошен конституционен съдия заработи като щатен сътрудник към парламентарна комисия

Десислава Атанасова назначила Анастас Анастасов

Доскорошният парламентарен арбитър Анастас Анастасов е станал щатен помощник към парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред , научи „ Флагман “. Анастасов участва на съвещанието на комисията в четвъртък, като седеше на столовете за посетители, сътрудници и публицисти. Тогава бе изслушан вътрешният министър Калин Стоянов дружно с новоназначения основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

По информация на „ Флагман “ Анастас Анастасов е бил назначен като основен експертен помощник към комисията в края на август от нейния ръководител Десислава Атанасова, на която той е и зависещ сега. Атанасова е ръководител и на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в последните няколко Народни събрания.

Анастас Анастасов бе определен за парламентарен арбитър през 2012 година от квотата на Народното събрание. Към този миг той бе народен представител от ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание (НС). Бойко Борисов пък тогава бе министър-председател за първи път.

Деветгодишният мандат на Анастасов като парламентарен арбитър изтече през 2021 година Той е роден през 1965 година в Ямбол , където до 2009 година е бил ръководител на Районния съд, преди да стане народен представител от ГЕРБ. Завършил е Висшия институт на Министерство на вътрешните работи през 1990 година Бил е и прокурор в Ямбол.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР